Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1 /почивка/

Удар за Белогорие! Денис Бирюков може да пропусне целия сезон 2017/2018

Удар за Белогорие! Денис Бирюков може да пропусне целия сезон 2017/2018

Спортният директор на руския гранд Белогорие (Белгород) Тарас Хтей съобщи, че националът Денис Бирюков рискува да пропусне целия сезон 2017/2018 заради контузия.

България възкръсна в Казан и удари Русия в Световната лига
“Денис получи контузия в националния отбор на Русия и дойде в клуба. Ние му дадохме пауза, за да може да се възстанови, но скоро след това се изясни, че той е получил рецидив на стара травма, която е получи още докато играеше за Динамо (Москва). Лекарите препоръчват да му се направи операция. Възстановяването ще отнеме поне 5-7 месеца. Получава се почти цял сезон. Така на практика ние ще бъдем принудени да преустановим договорните ни отношения с Бирюков до момента, в който той не се възстанови, защо тези контузии той е получил преди да премине в Белогорие”, заяви Тарас Хтей, който е олимпийски шампион с Русия от Лондон 2012 и до миналия сезон бе волейболист на Белогорие, а от новия заема поста на спортен директор.
България възкръсна в Казан и удари Русия в Световната лига

“В близките дни ще пристигне неговият агент и ние ще обсъдим детайлите. Безусловно, ние сме готиви да помогнем на Денис, за да се върне в игра. Възможно е дори той да ни помогне в края на сезона. Да заменим Бирюков на практика е невъзможно. Свободни играчи на такова високо ниво - няма. Да вземе чужденец е невъзможно, защото имаме договори с украинеца Ян Ерещенко и българина Николай Николов. За нас това е много голяма загуба, защото се надявахме Бирюков да е един от основните ни посрещачи. Сами разбирате, че Сергей Тетюхин е на години и едва ли ще може да бъде пълноценен през целия сезон. Сега ще трябва да мислим нещо ново. Имаме един млад посрещач Илия Сподобец от младежкия отбор. Много се надяваме, че той ще може да заиграе в първия отбор. Освен това се надяваме, че Константин Семьонов (4-и от Олимпийските игри в Ро 2016 в плажния волейбол), бързо ще влезе в кондиция за играта в зала. През миналия сезон той се адаптираше към “класическия” волейбол, а през този сезон ще е длъжен да заиграе и пълноценно в залата”, заяви Тарас Хтей в интервю за “Спорт Бизнес Online”.

Белогорие е съперник на ЦСКА в 1/16-финалите от турнира за Купата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV).

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички