Шампионите с нов трансферен удар! Привлякоха национал на Беларус (видео)

Шампионите с нов трансферен удар! Привлякоха национал на Беларус (видео)

Шампионите на България във волейболната Суперлига за мъже от Нефтохимик 2010 (Бургас) направиха нов удар на трансфeрния пазар, научи Sportal.bg.

Бургазлии, които ще участват в тазгодишното издание на Шампионската лига, подписаха договор за един сезон с национала на Беларус Вячеслав Шарапович.

25-годишният универсален волейболист ще бъде използван от наставника на Нефтохимик Найден Найденов като основен посрещач, но Шарапович има опит и като диагонал.

През изминалия сезон белоруският национал е играл в турски Торул, о където в Нефтохимик привлякоха и руския диагонал Леван Каландадзе.

“Нефтохимик привлече Вячеслав Шарапович и ще разчитаме много на него през новия сезон. Той е млад и много перспективен волейболист, който може да ни помогне и в двубоите от Шампионската лига и европейските клубни турнири, и в двубоите от Суперлигата и Купата на България”, заяви спортният директор на бургазлии Теодор Салпаров специално пред Sportal.bg.
Открита тренировка на мъжкия национален отбор по волейбол
Вячеслав Шарапович бе част от националния отбор на Беларус, който само преди седмица игра в световните квалификации в Кьорттрайк (Белгия).

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти