София - по стъпките на Офелия Малинов

София - по стъпките на Офелия Малинов

Отборът на Италия за момичета до 16 години завърши груповата фаза на Европейското първенство, което се провежда в София и в Самоков, със само един загубен гейм - от мача си срещу България. И така след 5 победи, максималните 15 точки и геймово съотношение 15:1 младите италианки ще срещнат втория от другата група - Беларус, в единия полуфинал в петък (28 юли). София Монца е основната разпределителка на този тим на Италия, а след последния успех срещу Гърция тя говори и за BGvolleyball.com

"Много сме щастливи. Още след четвъртия ни мач знаехме, че сме на полуфинал. Последната победа ще ни послужи както от гледна точка на духа в отбора, така и за да продължим напред като първи в групата. И не можем да бъдем по-щастливи.  

В полуфиналите ще се раздадем максимално, без значение кой е съперник. А след това ще видим какво ще стане", коментира младата разпределителка на Италия. 

"Според мен, ние сме хубав и завършен отбор, който се труди постоянно. И всяка от нас може да даде своя принос, по всяко време. Надявам се да продължаваме така добре", допълва тя.

 Единственият си гейм, който Италия губи до момента в турнира, е в мача срещу България. А ето какво мисли за българския тим София: "България е отборът-домакин, играе пред своите привърженици и разполага с хубав състав. Играят много добре". 

В момента в женския национален тим на Италия, който очаква финалите на елитната дивизия на Гран При, основна разпределителка е

Офелия Малинов

. Нейният път в националните гарнитури ли следва младата София? "На мен ми харесва много нейната игра. Служи ми и като пример, защото е състезателка, която уважавам много. Дали ще достигна до женския национален отбор? Много е рано, но да се надяваме!".
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти