Нефтохимик почти избистри състава за новия сезон

Нефтохимик почти избистри състава за новия сезон

Шампионът на България за 2017 година Нефтохимик 2010 (Бургас) почти избистри състава си за предстоящия сезон, научи Sportal.bg.

Бургазлии вече са се подсилили почти на всички постове за участието на тима в Шампионската лига, където ще срещнат германския Фридрихсхафен, и за Суперлигата на България.
Полуфинал №2: ЦСКА - Нефтохимик 2010 2:3 
Новият наставник на Нефтохимик Найден Найденов ще разчита на разпределителите Георги Братоев и Димо Димов, който бе привлечен от Виктория Волей (Пловдив). Диагонали на тима ще бъдат руснакът Леван Каландадзе и опитният Петър Христов, който остава в отбора. Посрещачи ще са националът Валентин Братоев, белорусинът Вячеслав Шарапович, Георги Петров, Андрей Николов и 15 годишният Денис Карягин. Нефтохимик си е осигурил услугите на двама централни блокировачи до момента - националът Николай Къртев, който е привлечен от Монтана и Васил Атанасов от Хебър (Пазарджик). На поста либеро се залага на новия спортен директор на клуба и национал Теодор Салпаров и младия Светослав Томов.
Нефтохимик Бургас са носители на суперкупата на България по волейбол 
“Селекцията ни почти е приключила. Търсим да привлечем още един силен централен блокировач и с това тимът ни ще бъде на 100% окомплектован. Предложихме нов по-изгоден договор на миналогодишния ни капитан Мартин Пенев, но той не го одобри”, заяви мениджърът на Нефтохимик Огнян Томов специално пред Sportal.bg.

“Отборът ни се събира за първа тренировка на 25 август в Бургас, а Леван Каландадзе ще пристигне още на 21 август. От 15 до 17 септември ще участваме на турнир в Истанбул с участието на Галатасарай и Истанбул ББ, а седмица по-късно очакваме от Галатасарай да ни върнат визитата в Бургас”, добави Огнян Томов.

Състав на Нефтохимик 2010 за сезон 2017/2018:

Разпределители:
Георги Братоев
Димо Домов

Диагонали:
Леван Каландадзе
Петър Христов

Посрещачи:
Валентин Братоев
Вячеслав Шарапович
Георги Петров
Андрей Николов
Денис Карягин

Централни блокировачи:
Николай Къртев
Васил Атанасов

Либоро:
Теодор Салпаров
Светослав Томов.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти