Голямото сърце на Георги Братоев

Голямото сърце на Георги Братоев
През 2012 г. в Лондон се проведоха тридесетите летни Олимпийски игри. Българският национален отбор по волейбол – мъже бе измежду 24-те отбора взели участие в надпреварата и накрая зае изключително престижното 4-то място.
Двама от състезателите в отбора получиха и лично признание получавайки индивидуални награди = Теди Салпаров бе определен за най добро либеро на турнира, а Георги Братоев бе определен за най-добър разпределител!

Същата 2012 г. бе 6-та поред за проекта Mtel Beach Masters, в рамките на който освен международни и национални турнири по плажен волейбол, се провеждаше и благотворителен турнир, който всяка година набираше средства за различни благотворителни каузи. През същата година бе решено набраната сума (над 6000 лв.) да бъде дадена на най-добре представилия се МЛАД български спортист на Летните Олимпийски игри в Лондон. След края на игрите бе решено, че това е именно Георги Братоев, който тогава бе само на 24 г.
И тук се прояви голямото човешко и спортно сърце на Жоро! Веднага щом бе уведомен по телефона, че получава тази сума той каза, че има само едно условие, за да я приеме – да има право да я преотдаде за други каузи по негово усмотрение! Разбира се, неговото желание бе удовлетворено и посрещнато с огромни адмирации. Георги дойде като специален гост на CEV Masters турнира във Варна, който бе част от веригата Mtel Beach Masters, и там получи символично сумата набрана от благотворителния турнир. Думите, които тогава той каза пред препълнения стадион на Южния плаж в Морската ни столица ще останат като един от най-паметните моменти в историята на проекта Mtel Beach Masters. Той се обърна към децата и ги насърчи да спортуват. Каза им, по неговия неповторим начин, че дори и да не станат големи спортисти, това не означава, че не могат да станат хора с големи сърца!
Половината от сумата, която Георги получи тогава, той дари на школата на родния си клуб Левски, а другата половина на негов колега, волейболист, чието детенце имаше нужда от скъпоструващо лечение.
Респект!
Честит Рожден Ден, Георги Братоев!
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички