В Перник се провежда първият волейболен турнир за купата на областния управител

В Перник се провежда първият волейболен турнир за купата на областния управител
В Перник се провежда първият волейболен турнир за купата на областния управител. Надпреварата е под надслов "Това е моята игра" и е за прекадети от регион Струма. Състезанието е под егидата на областните управители от Югозападния район - Перник, Благоевград, Кюстендил и София област.
Първото издание се организира от областния управител на Пернишка област Ирена Соколова. Домакинството ще бъде ротационно, като щафетата поема област Благоевград.
"Идеята за провеждането на турнира цели да популяризира този атрактивен спорт сред децата и младежите. Чрез него да дадем възможност всеки младеж да покаже и развие своите умения в духа на екипната работа, съпричастността и спортсменството", каза Ирена Соколова.
Специални гости на турнира са областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, Борислав Кьосев - вицепрезидент и член на управителния съвет на Националната федерация по волейбол, Евгени Иванов - директор на Националната волейболна лига, Мартин Стоев - дългогодишен национален състезател и бивш треньор на националния отбор, Петър Драгиев - старши треньор на ВК Миньор Перник.
В зала "Борис Гюдеров" сили мерят четири отбора - домакините от ВК Миньор и гостите от ВК Сливнишки герой /Сливница/, ВК Пирин /Разлог/, ВК Марек /Дупница /.
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти