Боян Йорданов: Мачът с Монтана е непредвидим, шансовете са 50:50

Боян Йорданов: Мачът с Монтана е непредвидим, шансовете са 50:50

Отборът на Фойникас (Сирос) проведе във вторник вечер своята официална тренировка в зала "Младост" преди мача с Монтана. Двата тима се срещат днес в първи осминафинален двубой в турнира "Чалъндж къп". След края на заниманието волейболистът на тима Боян Йорданов отговори на въпросите на BGvolleyball.com.  

- Бояне, каква е целта на Фойникас (Сирос) в турнира "Чалъндж къп"?

- Целта е да стигнем колкото се може по-далеч. Нямаме конкретна поставена цел да гоним полуфинал или финал. Би било хубаво за нас, ако може да продължим с мачовете в Европа. Изправяме се срещу един отбор, който аз лично много уважавам и който има много качества. Няма да ни бъде никак лесно и всеки един състезател в моя отбор знае това.

- Какви впечатление имаш от настоящия отбор на Монтана, който е доста променен в сравнение с миналия сезон?

- С доста променен състав са, но имат много качествени, талантливи, млади момчета и имат своя шанс за изява. В първенството се представят до този момент добре. Предполагам, че и те искат да са малко по-нагоре в класирането. Всички отбори там са с доста близки точки, така че вторият дял на сезона ще си покаже. Досега не съм успял да гледам Монтана по телевизията, но ще имаме видео анализ и ще се запознаем по-подробно.

 

- Когато попитахме треньора на Монтана Даниел Пеев какво знае за тима, в който играе Боян Йорданов, той с усмивка отговори: "Там играе Боян Йорданов." Кажи малко повече за твоя отбор?

- Сирос се старае да бъде отбор, който да се намеси между грандовете. В момета сме трети в класирането след Олимпиакос и ПАОК. Ще се стараем да задържим тази позиция до края на първенството, има още много мачове, естествено. Ще се опитаме се представим добре и за купите, да отидем в четворката, да играем полуфинал и финал.

- Каза, че не си гледал Монтана, но със сигурност имаш информация за отбора. Кое е най-силното оръжие на домакините?

- Това, което знам е, че Монтана стои доста добре на сервис. Хванахме малко от тяхната тренировка, когато пристигнахме в залата и го видяхме с очите си. Според мен ще разчитат да ни натиснат на сервис.

- И тук изниква въпросът на какво ниво е вашето посрещане?

- Имаме от началото на сезона проблем на този елемент, но се стараем да го решаваме. Със сигурност сме подобрили нашата игра. Мачът е непредвидим, шансовете са 50:50.

- Следиш ли българския шампионат?

- Следя, разбира се. Тази година е доста оспорвано първенството и следващите месеци ще бъде интересно.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти