Даниел Пеев: Фойникас остава фаворит

Даниел Пеев: Фойникас остава фаворит

Даниел Пеев сподели, че гръцкият Фойникас (Сирос) остава фаворит срещу Монтана в битката между двата тима за класиране на четвъртфиналите в турнира Чалъндж къп. Тази вечер българският тим се наложи с 3:1 в първата осминафинална среща.

"Особено за млади състезатели е изключително важно да имат евроучастие, да се показват на европейската сцена, да премерят сили с отбори, които при всички положения са с по-големи бюджети и с утвърдени чужденци. Във всяко едно ниво в евротурнирите се сблъскваш с по-силни противници.  Това е безценен опит, който един млад състезател може да добие и аз се радвам, че състезателите на Монтана оценяват това", каза Пеев след срещата.

Монтана - фойникас 3:1@@@

"Фойникас продължава да бъде фаворит, защото е по-опитният отбор. Евентуална чиста победа за тях означава златен гейм в собствената им зала. Определено  отборът, който е домакин във втората среща, има предимство", коментира треньорът на Монтана.

"Трудно ми е да кажа дали съм очаквал три победи в Европа, по-скоро не. Получава се историческо участие, дебютно, с победа на осминафинал. Останахме единственият български отбор, който да защитава честта на българския клубен волейбол. Това е радостното", каза Пеев.

"Имаме проблеми, когато резултатът е равен до края, там допускаме бързи точки, които практически са решаващи. Но в последните геймове при подобни резултати се опитваме да изчистваме максимално играта си и не предприемаме никакви излишни рискове, за да намалим възможността за грешка. Искахме да опипаме почвата и с флот сервис, и с отскок. Видя се, че се получиха пробойни с флот сервиса и се опитахме да задържим добро изпълнение на флот", заяви наставникът на Монтана.

Монтана - фойникас 3:1@@@

"След като спечелихме днес, това означава, че проблемът не е физически. Ние сме много добре подготвени физически. Проблемът за днес беше дали има психическа умора от тридневните битки за Купата на България. Там ми беше опасението, но момчетата успяха да преодолеят загубата от финала, която наистина тежеше, защото искаха да се покажат пред собствена публика. Тази победа ще ни помогне още по-бързо да изчистим главите", завърши Даниел Пеев.

BGvolleyball.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти