Монтана даде само гейм на Арда

Монтана даде само гейм на Арда

Волейболният отбор на Монтана надигра у дома Арда с 3:1 (25:16, 21:25, 25:20, 25:21) в среща от 14-ия кръг на Суперлигата, играна в зала "Младост".

Монтанчани са на 4-о място във временното класиране с 10 победи, 3 загуби и 27 точки, но и мач по-малко. Арда е на предпоследното 11-о място с едва 1 победа, 13 загуби и 9 точки. В междинния 15-и кръг Монтана е отново домакин, но този път на Черно море (Варна), а кърджалийци приемат Тетевен Волей в дербито на аутсайдерите. Мачовете са във вторник (23 януари) от 18,00 часа.

Домакините от Монтана взеха бързо първия гейм с убедителното 25:16, но позвилиха на кърджалийци да изравнят. В третата и четвъртата част Монтана показа, че е по-добрият отбор и заслужено стигна до успеха след 25:20 и 25:21.

Треньорът на Монтана Даниел Пеев даде почивка на някои състезатели и бе направил няколко промени в своя отбор в сравнение мачовете за Купата на България и този с гръцкия Фойникас (Сирос) в Чалъндж къп. Делчо Раев замени Константин Абаев на разпределителския пост, Георги Михалев бе на полето за сметка на Златко Кьосев, а Кристиян Петров смени либерото Добромир Иванов. Новото попълнение от Франция Себастиан Роата също взе участие в срещата.

Най-полезен за Монтана бе младежкият национал Кирил Клец с 21 точки (2 блока, 2 аса и 55% ефективност в атака), а Аспарух Аспарухов добави още 17 точки (4 блока и 52% ефективност в атака) за победата. За гостите от Арда Симеон Топузлиев и Иван Замфиров приключиха с 16 и 15 точки.

Статистика: Борис Николов (скаутмен на Монтана)

По информация на BGvolleyball.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти