Марица продължава победния си ход в първенството

Марица продължава победния си ход в първенството

Женският волейболен тим на Марица (Пловдив) започна втория полусезон в НВЛ с победа и остана непобеден вече седем мача от началото на първенството. В среща от 8-ия кръг шампионките се наложиха над гостуващия Берое (Стара Загора) с 3:1 (25:22, 23:25, 25:20, 25:18)* след 104 минути игра пред близо 300 зрители в залата на Пловдивския университет.

След трудно начало на първия гейм, при което Берое поведе с 14:11, Марица до второто техническо прекъсване успя да обърне резултата. Геймът, обаче, продължи да бъде равностоен почти до края, когато успешните блокади на домакините направиха разликата за 25:22. Старозагорки наложиха надмощие през първата половина на втория гейм и дръпнаха със солидно 16:7 преди пловдивчанки да се събудят и да подгонят изравняването. Постигнаха го при 21:21, но после отново изостанаха с две точки. При втория геймбол, сервис в мрежата донесе успеха на Берое с 25:23.

Трудностите за "жълто-сините" продължиха и в третата част, в която "зелено-белите" влязоха с мощно 5:0. На два пъти Марица настигаше противника в резултата преди най-после да излезе напред при 16:15. И като догонващи в резултата, гостенките не се предадоха лесно, но отново блокадата на Марица беше на ниво и доведе до краен успех в гейма с 25:20. В следващата част вече надмощието бе изцяло на страната на пловдивчанки. Нася Димитрова продължи да показва класата си на терена, като в този гейм тя бе стопроцентова в атака и допринесе общо шест точки за крайното 25:18, с което момичетата на Иван Петков се поздравиха с победата.

Най-резултатна в мача стана Нася Димитрова с 20 точки, между които 3 аса и 4 блокади за победата на Марица. Симона Димитрова добави 15 точки за победителките. Виктория Григорова, както и волейболистките на Берое Цветелина Заркова и Гергана Петрова, направиха по 12 точки.

На върха във временното класиране Марица има 7 победи от 7 мача и 20 точки. Следват ЦСКА и Левски с по 5 победи, 2 загуби и 15 точки. В следващия кръг "жълто-сините" гостуват на ЦСКА на 26 януари (петък) от 18,00 часа в зала "Васил Симов".

*Статистика: Благовест Тодоров

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти