Марица завърши редовния сезон без загуба

Марица завърши редовния сезон без загуба

Oтборът на Марица (Пловдив) приключи редовния сезон в женската НВЛ без нито една загуба. В последния си мач шампионките изковаха 12-ата си поредна победа от началото на първенството. Пред над 200 зрители в делничната вечер те надиграха Раковски (Димитровград) като домакини в неговата зала "Младост" с 3:0 (25:19, 25:22, 25:18)* след 70 минути игра в отложена среща от 12-ия кръг. Пловдивчанки завършиха редовния сезон като убедителен първенец и вече са в очакване на полуфиналния си съперник.

Волейболистките на Раковски влязоха в мача по-концентрирани и до първото техническо прекъсване успяха да поведат с 8:3. Веднага след това маричанки “влязоха в час” и резултатът бе изравнен, след което символичните домакини наложиха надмощие и взеха гейма с 25:19. Вторият гейм бе по-оспорван. Димитровградчанки водеха през по-голямата част от времето, но не успяха да удържат аванса от четири точки, който имаха при 8:4 и 11:7. Едва след 18:18 момичетата на Иван Петков взеха по-траен превес и с мощен блок-аут на Симона Димитрова затвориха частта при 25:22. Със силно подобрена блокада, особено от страна на Нася Димитрова, Марица не остави съмнение в превъзходството си през третия гейм. Шампионките контролираха положението на терена и безпроблемно стигнаха до победата след 25:18.

Най-резултатна в мача стана Нася Димитрова с 14 точки за победителките, цели 5 от които от блокада. Най-резултатни за Раковски станаха Добрина Христоскова и Симона Николова с по 12 точки.

Марица завършва с 35 точки, с една по-малко от максимално възможните 36. Следващите четири отбора във временното класиране – Берое (Стара Загора), ЦСКА, Левски и Раковски, имат да изиграят по още два мача до края на редовния сезон, който приключва на 1 март. Двата от тях, които завършат на четвърто и пето място, ще се срещнат в четвъртфинален плейоф на 7, 9 и евентуално 11 март, за да определят съперника на пловдивчанки за полуфиналната серия, която трябва да се състои 14, 17 и евентуално 20 март.

*Статистика: Благовест Тодоров

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти