Теди Салпаров: Срещу Нефтохимик всички надскачат себе си

Теди Салпаров: Срещу Нефтохимик всички надскачат себе си

Нефтохимик 2010 (Бургас) си осигури място на полуфиналите в Суперлигата, след като се наложи с 3:0 гейма над Марек Юнион - Ивкони (Дупница) в мач №3 от 1/4-финалите. С общ сбор от 2-1 победи, играчите на Найден Найденов продължават напред във волейболното първенство, където ще се изправят срещу Пирин (Разлог). След успеха спортният директор и либеро на Нефтохимик Теодор Салпаров разкри пред BGvolleyball.com защо неговият тим надделя и какви са очакванията му за сблъсъка с Пирин. 

"Днес играхме много прецизно на всички елементи и тактически стояхме добре в мача. Ефективността на сервиса ни беше много добра, бяхме перфектни на блокада. На всички елементи бяхме по-добри от Марек. Успяхме да спрем техния нападател Малинга, за разлика от мача, в който паднахме в Дупница. По-класният отбор спечели. 

Важното е, че волейболистите на Марек показаха голям хъс, мотивация и себераздаване. Това е похвално за отбора. Така могат да прогресират. 

От тук нататък очаквам тежки мачове с Пирин, но ние имаме една единствена цел - да станем шампиони. Тя е заявена още в началото на сезона и не се е променила. Разбира се, всичко може да се случи. Нека най-добрият от четирите отбора във финалите да стане шампион.

Негативното за Пирин е това, че реално отборът няма да има домакински мачове, защото залата в Разлог не отговаря на изискванията за провеждане на полуфинални срещи и ще играят в Благоевград. В Разлог по принцип е най-тежкото гостуване в България. С оглед и на залата, и на публиката. Това не значи, че те ще се предадат и ще свалят гарда. Винаги, когато Нефтохимик е фаворит, всички отбори играят срещу него на предела на възможностите си, дори понякога ги надхвърлят. Очаквам тежки мачове, но ние сме готови за полуфиналните мачове. Надявам се да излезем краен победител. 

Ако трябва да бъда честен, мисля, че ще изиграем максимум четири мача в тази серия. Но нека да не избързваме, защото Пирин показва добра и постоянна игра. Отборът прави добър сезон, дори повече от добър. Няма да бъде лесно. Но аз вярвам в потенциала на нашия отбор и се надявам, че ще завършим серията в три, най-много четири мача.", заяви пред BGvolleyball.com Теди Салпаров.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти