Супер Цецо Соколов със 17 точки, Лубе без проблеми напред в ШЛ (видео)

Супер Цецо Соколов със 17 точки, Лубе без проблеми напред в ШЛ (видео)

Волейболният национал Цветан Соколов и неговият Кучине Лубе (Чивитанова) без проблеми се класираха за следващата фаза на плейофите в Шампионската лига. Шампионите на Италия биха категорично у дома полския гранд СКРА Белхатов, с национала Николай Пенчев в състава си, с 3:0 (25:17, 25:18, 25:21) в мач-реванш от Плейофи 12 на най-престижния европейски клубен турнир, игран късно снощи пред над 2500 зрители в зала "Еуросуоле Форум".

Така след две победи с 3:2 и 3:0 гейма Соколов и компания продължават напред към Плейофи 6 на ШЛ. Там Лубе ще играе с друг италиански тим - Диатек (Тренто), който успя да отстрани шампиона на Франция Шомон. В първия мач Лубе ще бъде домакин между 3-и и 5-и април, а реваншът в Тренто е седмица по-късно. Волейболистите на СКРА пък отпадат от по-нататъшно участие в Шампионската лига.

Цецо Соколов изигра страхотен мач и бе над всички за Лубе със 17 точки (5 блока! и 60% ефективност в атака) за победата

. Османи Хуанторена добави още 12 точки (1 блок, 69% ефективност в атака и 36% перфектно посрещане) за успеха.

От друга страна Ники Пенчев влезе като резерва за гостите от Белхатов още в първия гейм и остана в игра до края. Българският посрещач се отчете с едва 3 точки (43% ефективност в атака), но се представи много добре в посрещане - 55% позитивно и 36% перфектно

. Най-резултатен за СКРА пък бе капитанът Мариуш Влазли с 10 точки (1 ас и 43% ефективност в атака).

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти