България ще играе срещу Италия на полуфиналите на Евроволей 2018

България ще играе срещу Италия на полуфиналите на Евроволей 2018

Националният отбор по волейбол на България за девойки под 17 години ще се изправи срещу Италия в единия полуфинал на европейското първенство в София. Другият полуфинал ще противопостави Русия и Турция. До този развой се стигна след приключване на груповата фаза от шампионат.

Волейболистките, водени от Стоян Гунчев, завършиха на второ място в крайното класиране на предварителна група I столичната в зала "Христо Ботев" с четири победи, една загуба и 9 точки. Първенец стана Русия с четири победи, една загуба и 13 точки. Двата тима продължават във финалната четворка.
Словения и Беларус приключиха на трета и четвърта позиция в групата, като продължават борбата за разпределение на 5-8 място.Отборите на Сърбия и Унгария отпадат от по-нататъшна надпревара.

BUL Devoyki U17 2018 8

В другата група II, която се игра в помощната зала на "Арена Армеец", тимът на Италия завърши като безапелационен лидер с пет победи от пет мача и пълен актив от 15 точки. На второ място приключи Турция с четири победи, една загуба и 10 точки. Двата състава се класират за полуфиналите.

Германия и Румъния заеха трето и четвърто място, като продължават във втората четворка на шампионата. Холандия и Украйна отпадат от по-нататъшна надпревара.

 

Italy U17 2018

Полуфиналните сблъсъци са на 20 април в зала "Христо Ботев".

17:00 ч: Русия - Турция

19:30 ч: Италия - България

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти