Виктор Йосифов: Щастлив съм, че ще продължа да играя в Италия

Виктор Йосифов: Щастлив съм, че ще продължа да играя в Италия

Капитанът на националите Виктор Йосифов от следващия сезон ще играе за Джи Груп (Монца). 32-годишният Йосифов през изминалия сезон стана блокировач №1 в италианската Суперлига като играч на ЛПР (Пиаченца) и попадна в Идеалния отбор на Сериа А1. 

Монца е шестият италиански клуб на Йосифов (след  Рома, Модена, Кастелана Гроте, Латина и Пиаченца), а сезон 2018/2019 ще е осмият в кариерата му на Апенините. В България стартира в родния си Омуртаг, след което се изявява в Шумен, Черно море, германския Фридрихсхафен и руския Губерния. 

На терена Виктор ще си партнира с имена като Сантяго Ордуна, Олег Плотницкий, Донован Дзаворонок, а Фабио Соли е новият треньор на тима, след като ще замени на поста Мигел Анхел Фаласка. 

"Много съм щастлив да остана в Италия и да играя в Монца. Когато ми се обади спортният директор Клаудио Бонати, не се замислих особено дали да приема, защото знам какви са амбициите на клуба. Готов  съм да дам всичко от себе си и с удоволствие ще нося фланелката на тима", заяви центърът. 

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти