В Украйна очакват тежък мач срещу България в Златната европейска лига

В Украйна очакват тежък мач срещу България в Златната европейска лига

Селекционерът на Украйна Гари Йегиазаров и капитанът на тима Надя Кодола заявиха, че очакват много труден мач срещу България от група А на Златната европейска лига.

За последно двата отбора играха един срещу друг на Европейското първенство в Азербайджан и Грузия миналата година, когато на старта на шампионата българките се наложиха с 3:2.

"Ще бъде труден мач между два наистина силни отбора. Миналата година играхме срещу България в груповата фаза на Европейското първенство и загубихме с 2:3. Сега по наша информация някои от основните състезателки в българския състав отсъстват, но ние имаме същия проблем заради много скорошното приключване на клубните шампионати", заяви за сайта на БФВолейбол селекционерът на Украйна Гари Йегиазаров.
"От друга страна това е добра възможност за останалите момичета, които сега получават шанс за изява, да покажат на какво са способни и да извоюват своето място в състава. Надявам се, че и двата отбора ще покажат добър волейбол и мачът ще бъде интересен за всички фенове, които дойдат да го гледат на живо в залата", добави той.
В първия си мач от Златната европейска лига Украйна загуби гостуването на Азербайджан с 1:3, докато съставът воден от селекционера Иван Петков стартира с победа 3:0 над Португалия.

"Направихме прекалено много грешки срещу Азербайджан в първия ни мач. Започнахме добре срещата и спечелихме първия гейм, но в следващите три части играта ни не беше на необходимото ниво. Сега се надявам да поправим тези неточности и да играем по-добре срещу България. Имате силен отбор и със сигурност ще се получи интересен двубой", сподели пък капитанът на гостите Надя Кодола, която отбеляза 12 точки при визитата на Азербайджан.

Срещата България - Украйна е в сряда, 23-и май, от 18:30 часа в столичната зала "Христо Ботев".

Билетите са на цена от 5 лева и ще се предават на касите на залата.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти