Светослав Гоцев е №1 блокировач в Лигата на нациите

Светослав Гоцев е №1 блокировач в Лигата на нациите

Националът Светослав Гоцев оглави класацията на най-добрите блокировачи в Лигата на нациите до момента. 27-годишният волейболист е записал 29 блокади (средно по 0,63 на гейм; 163 опита). Второто място е за звездата на Русия Дмитрий Мусерский с 25 блока (0,61 на гейм) от 144 опита. Толкова има и третият в таблицата - капитанът ни Виктор Йосифов, но от 134 опита.

 

 

 

При топреализаторите диагоналът Николай Учиков е седми и е единственият българин в десетката - с общо 142 точки. Лидер е Чуан Джианг от Китай с 217 точки, след него е Уолъс де Соуса от Бразилия с 192 точки. Тройката се допълва от Дмитрий Мусерский (Русия) със 173 реализирани точки. 

 

В класацията на най-добрите защитници либерото на "лъвовете" Теодор Салпаров е шести с 1,02 перфектни спасявания на гейм (общо 47). Първи е французинът Женя Гребенников с 1,30, следван от американеца Мика Кристенсън - с 1,24 и австралиеца Люк Пери - 1,14. 

 

Салпаров намира място и при най-добрите посрещачи, където заема същата позиция. На първо място е полякът Павел Заторски с ефективност 27,03 %, Татсуя Фукузава от Япония е втори с 22,82 % перфектно посрещане. Либерото на САЩ Ерик Шоджи е трети с 18,01 %. 

При разпределителите няма българи в топ 10. Плеймейкърът Георги Сеганов заема 15-та позиция. Там номер едно е канадецът Тейлър Сандърс, следван от състезателя на "сборная" Игор Кобзар и аржентинецът Максимилиано Кавана. 

 

При нападателите също няма нито един българин в първата десетка. Там води звездата на европейския шампион Русия Дмитрий Мусерский с 67,33% ефективност, след него е китаецът Чуан Джианг с 56,14% ефективност в атака. Младата надежда на "петлите" Стефан Бойер е трети с 53,57 %. 

Посрещачът Тодор Скримов заема осмото място при изпълнителите на начален удар в Лигата на нациите със средно 0,28 аса на гейм (общо 13). Първите трима там са: Ян Цимерман (Германия), Уолъс де Соуса от Бразилия и волейболистът на САЩ Мат Андерсън. 

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти