Волейболистките и Иван Петков - отбор и треньор №1 на месец юни

Волейболистките и Иван Петков - отбор и треньор №1 на месец юни

Двоен триумф сред спортната общественост у нас записаха женския национален отбор по волейбол на България и неговият селекционер Иван Петков. Волейболистките спечелиха приза за отбор №1, а Петков за треньор №1 на месец юни в традиционната анкета на Пресклуб "България", в която гласуват представители на спортните редакции.

Признанието на спортните журналисти идва след последователното спечелване на Златната европейска лига и "чалъндж" турнира в Перу, след който националикте ни се класираха за Волейболната лига на нациите през следващата 2019 година. От името на целия отбор призът бе приет от Гергана Димитрова, а на награждаването бяха още Петя Баракова и Жана Тодорова.

Това е 12-та Купа на победата за българските "лъвици" от създаването на анкетата. За първи път те печелят приза за отбор на месеца през септември 2001 година, когато България завоюва бронзовите медали на Европейското първенство. Националките ни печелят Купата с абсолютно мнозинство, като за тях са гласували представители на 16 спортни редакции, три редакции са дали глас за ансамбъла ни по художествена гимнастика и 1 глас е отишъл за националния отбор по таекуондо.

Иван Петков, който пое волейболистките ни преди няколко месеца пък печели наградата за първи път (общо трети - два пъти като треньор на Марица). Той също е избран за треньор №1 на месеца убедително. Вот за Петков са дали 15 спортни редации, като той изпреварва треньорката на ансамбъла нипо художествена гимнастика Весела Димитрова, която остава на втора позиция с 3 гласа.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти