Националките по волейбол завършват лагера си в Окаяма с втора контрола

Националките по волейбол завършват лагера си в Окаяма с втора контрола

Волейболните националки ще завършат лагера си в Окаяма преди световното първенство в Япония с втори контролен мач срещу Доминиканска република и с мини турнир с участието на четири отбора. Тази идея на организаторите дойде изненадващо за треньора Иван Петков, но целта на домакините е да направят шоу за местните хора.

В последния ден преди отпътуването за Сапоро на 27 септември българките ще играят срещу местния женски тим Чайките, както и срещу състав на университета в Окаяма и с доминиканките. Турнирът е по системата всеки срещу всеки, но все пак мачовете ще бъдат само по един гейм.

Официалната контрола с отбора от Карибите е преди това, като е съобразена с началния час на първия двубой на нашите на световното срещу Италия на 29 септември. В първата проверка срещу Доминиканска република в Окаяма националките спечелиха с 3:1. Тези последни за българския тим срещи преди световното ще се играят в голяма зала, в която досега отборът нито веднъж не тренира поради заетост.

Очаква се да присъства ръководството на града и много зрители. А на поредната си тренировка волейболистките разделиха залата на университета с два отбора - студентки и от школа за девойки. Впечатляващо беше и в двата японски тима всички момичета бяха абсолютно еднакво облечени до последния детайл, а бяха и с еднакви прически.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти