Гледай на живо

Женско първенство по футбол: Пълдин (Пловдив) - Локомотив (Стара Загора) 0:4

Волейболистките на Берое завършиха полусезона с победа

Волейболистките на Берое завършиха полусезона с победа

Волейболистките на Берое (Стара Загора) победиха като гости Раковски (Димитровград) с 3:1 (25:17, 25:7, 23:25, 25:22) в последния си мач от първия полусезон в женското първенство на България, който се игра в тази вечер в зала "Младост".

Така Берое завърши есенния дял с успех и ще зимува на 2-о място във временното класиране на НВЛ-жени с 6 победи, 1 загуба и 18 точки. Тимът на Раковски пък допусна 4-а загуба, като с 3 победи и 9 точки е на 5-о място в таблицата.

Домакините от Берое играха категорично в първите два гейма, като във втората част оставиха съперничките си на една 7 точки. Това, обаче, им изигра лоша шега, като в третия гейм настъпи спад. Волейболистките на Раковски само това и чакаха, като се активизираха. Те започнаха да диктуват играта и поведоха с 21:14. Едва в този момент беройки започнаха да търсят обрат и успяха да стопят пасива си до 23:24. За повече, обаче, нямаха сили, като димитровградчанки се пребориха за последната точка и спечелиха гейма с 25:23. В четвъртата част домакините от Раковски отново оказаха сериозно противодействие. Играта вървеше с минимален превес за старозагорки, но съперничките им успяха да изравнят при 21:21. В решителните моменти, обаче, беройки успяха да излязат от трудната ситуация и наложиха волята си, като спечелиха гейма с 25:22, а с това и мача с 3:1.

Най-полезна за победата на Берое стана Ваня Върбанова със 17 точки (2 аса, 35% ефективност в атака и 13% позитивно посрещане). Веселина Григорова добави още 12 точки (2 блока, 1 ас и 39% ефективност в атака) за успеха. За тима на Раковски Симона Николова реализира 15 точки.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти