Диамантите на българския волейбол

Диамантите на българския волейбол

Лазар Бучков е един от диамантите на българския волейбол, които вече блестят в залата. Той е най-младият от националите до 17 години, но потенциалът му е огромен. Лазар, който играе  като централен блокировач, имаше основен дял за класирането на България на финала на европейското първенство, където нашите бяха домакини и завършиха на второто място.

103 България - Франция U17

Разбира се, принос за прекрасното постижение имат и останалите момчета в тима на Мартин Стоев - особено Владимир Гърков и Георги Татаров, които попаднаха в идеалния отбор на европейския шампионат, проведен на наша територия.

 

Бучков пък се превърна в стена за противниковото нападение и напълно логично намери място в топ 20 по брой блокади.

103 България - Франция U17

Забележете само - волейболистът на Левски е едва на 15 години, но това не му пречи да се изявява като истински лъв на подиума!

103 България - Франция U17

Специалистите предричат силно бъдеще на Лазар, Владо, Георги и останалите. И с право, защото те имат всички качества,  които един ден да ги изведат до върховете. Ненапразно президентът на волейболната федерация Данчо Лазаров засипа волейболистите със суперлативи.

103 България - Франция U17

"Много съм доволен от второто място. Това е признание за труда на момчетата, залата беше пълна. Много обаче трябва да се работи. С Мартин Стоев вече обсъдихме някои неща. Нека отшумят емоциите, след това ще говорим още повече. Това е една генерация, което наистина има страхотно бъдеще. Искаме да имат развитие и постоянно да се доказват в следващите години. Почти целият отбор е много талантлив. Трябва да вземем мерки за тяхното развитие", коментира Лазаров след мача за титлата в зала "Христо Ботев".

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти