Боре Кьосев: Ако не вдигнем оборотите, няма как да търсим успехи

Боре Кьосев: Ако не вдигнем оборотите, няма как да търсим успехи

България допусна две загуби - от Франция с 0:3 и от Италия с 1:3 гейма, в Група А на Европейското първенство по волейбол за мъже, като националите ни завършиха на трето място в групата. Те продължават на 1/8-финали в Словения срещу домакините. Членът на УС на БФВолейбол Борислав Кьосев бе доста критичен в коментара си за BGvolleyball.com, заявявайки, че ако не се вдигнат оборотите в играта на националите, както и тяхната мотивация, няма как те да търсят успехи.

"Класирането на трето място в групата бе очаквано. Така бе и вътрешната нагласа. В последния мач срещу Италия момчетата направиха два добри гейма, опитваха се да се надиграят с Италия, харесаха ми. Но след това нямаше същия заряд. Във важните моменти допускаме елементарни грешки, не успяваме на контраатака, няма защита, показваме и редица и други слабости. Има много работа да се върши. Някои хора маркират действия в защита. Може по-често да се използва Георги Петров, защото това момче има много добри качества. Един-двама от посрещачите не са в необходима форма. Цецо Соколов показва мъжество, но трябва да му се помага, един играч не може да се нагърби с всичко".

"Франция показа нагледно каква е разликата - огромно желание, страхотна подвижност и борба за всяка топка. Това е силата на големите – да се играе в защита, да се търси надиграване. Ако ние не вдигнем оборотите на играта, няма как са търсим успехи. А това трябва да започне още от по-малките селекции".

"Сега всичко ще се види в 1/8-финалния мач. Той ще покаже на какво ниво сме и къде ни е мястото. Най-вероятно ще играем със Словения, а това е също един добър отбор. Надявам се момчетата да излязат с нужната нагласа и мотивация и да успеят да победят".

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти