Иван Колев: ЦСКА няма да е боксова круша

Иван Колев: ЦСКА няма да е боксова круша

Опитният посрещач Иван Колев отново е в редиците на ЦСКА и ще помага на отбора, докато не подпише в чужбина. За последно 32-годишният бивш национал носи екипа на турския Малийе Мили Пиянго. Там той бе съотборник на разпределителя на България Георги Сеганов.

200-сантиметровият волейболист е носил и екипи на отбори от Франция, Италия, Гърция, Катар, Иран, Португалия и Полша.

Ето какво сподели той пред „Меридиан Мач“ дни преди старта на новия сезон.

- Иване, имаш ли оферти от чужбина?

- Имах няколко предложения до момента, но в крайна сметка до договор не се стигна. След 10 години прекарани в чуждестранни отбори, заминаването ми не е на всяка цена, само и само да играя извън България. Искам да бъда на място, на което ще се чувствам добре и ще си заслужава да съм далеч от семейството си.

- Има ли опция да останеш до края на сезона в ЦСКА?

- Това само времето може да покаже. Ако ЦСКА се нуждае от мен и не намеря подходящ тим, е твърде вероятно да остана до края. Имах предложение и от друг български отбор, но предвид ситуацията, в която е ЦСКА в момента, клубът, в който съм израснал и съм се изградил като спортист и личност, сметнах за правилно да остана и да помогна с каквото мога.

По отношение на спортната ми форма, това е мястото в България, на което мога да се подготвя най-добре и да съм готов за евентуален трансфер.

- Каква обстановка завари, имайки предвид оттеглянето на основния спонсор?

- Сигурно ще ви изненадам, но обстановката в отбора е много добра. ЦСКА, и в частност Александър Попов, са обградени от хора, които добре разбират настоящата ситуация и въпреки това тренировъчният процес върви повече от добре.

В годините, в които съм играл в зала „Васил Симов“, както и сега, отношенията в съблекалнята и на игрището винаги са били на ниво. Всеки в клуба си знае мястото и ролята, която изпълнява, което е в основата на това ЦСКА да оцелее въпреки проблемите, които има и е имал през годините. В залата заварих изключително талантливи млади състезатели, за които тепърва ще се говори, както и опитните и добре известни играчи, които от няколко години вече са неразделна част от клуба.

- Конкурентен ли ще бъде отборът този сезон?

- Отборът е изцяло променен в сравнение с миналата година, така че още дори ние не знаем докъде ни се простират възможностите. Но ако някой си мисли, че ЦСКА ще бъде боксова круша в първенството, ще бъде много неприятно изненадан.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти