Гледай на живо

Пресконференция на Цанко Цанков след завръщането от Нова Зеландия

Виктор Йосифов, Бартош Курек и Монца стартираха със загуба в шампионата на Италия

Виктор Йосифов, Бартош Курек и Монца стартираха със загуба в шампионата на Италия
Капитанът на националния отбор на България Виктор Йосифов не успя да помогне на своя клуб Веро Волей (Монца) да избегне поражението от гостуващия Алианц (Милано) с 0:3 (22:25, 27:29, 21:25) на старта на сезона в италианската волейболна Суперлига.

Двубоят се игра пред 1115 зрители в "Пала Ямамай" в Бусто Арсицио.

Виктор Йосифов започна като титуляр, игра през целия мач и завърши с 5 точки (2 блока, 60% ефективност в атака).

Новопривлечената звезда Бартош Курек беше най-резултатен за домакините с 13 точки(1 ас, 1 блок, 39% ефективност в атака).

За победителите от Милано най-добър бе холандският диагонал Нимир Абдел-Азиз с 21 точки (2 блока, 58% ефективност в атака).

Словенският център Ян Кожамерник добави още 12 точки (1 ас, 3 блока, 80% ефективност в атака).

18-годишният Габриел Димитров записа първи мач, като част от състава на Веро Волей (Монца). Високият 202 сантиметра централен блокировач, който е роден в Русе, за първи път попадна в групата за мача на първия отбор на Монца, но не влезе в игра. Предишните два сезона Габриел Димитров бе част от втория състав на Веро Волей, който се състезаваше в Серия В.

Габриел Димитров започна да играе волейбол в отбора на Дунав в Русе. Впоследствие, през декември 2015 година, той пристигна в Италия в състава на Лубе (Чивитанова), с който играе в състава до 14 години.
През сезон 2016-2017 Димитров се премества в Сър Сейфти (Перуджа), където се състезава в първенството до 16 години и в Серия С. От спортната година 2017-2018 година е състезател на Веро Волей (Монца).
В следващия втори кръг Виктор Йосифов и Монца гостуват на Итас Трентино на 27 октомври от 19,00 часа, а Милано приема шампиона Кучине Лубе (Чивитанова).

МОНЦА: 

Томаш Калигаро 3, Бартош Курек 13, Донован Дзаворонок 4, Ясин Луати 12,

ВИКТОР ЙОСИФОВ 5

, Джанлука Галаси 5 - Рикардо Гои-либеро (Томас Берета 1, Марко Седлачек 2)

Старши треньор: ФАБИО СОЛИ

МИЛАНО:

Рикардо Сбертоли 1, Нимир Абдел-Азиз 21, Неманя Петрич 7, Тревор Клевено 8, Ян Кожамерник 12, Аимоне Алети 8 - Никола Пезарези-либеро

Старши треньор: РОБЕРТО ПИАЦА.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти