Три отбора без загуба в Западната група на Висшата лига

Три отбора без загуба в Западната група на Висшата лига

Три отбора - Миньор (Перник), Ботев (Луковит) и Тетевен Волей (Тетевен) продължават бе загуба след третия кръг в Западната група на второто ниво от волейболния шампионат при мъжете  Висшата лига. Поради нечетния брой състави – седем и ротацията волейболистите на Перник са с един изигран мач повече и това определя да са водач в групата.

Перничани надиграха като домакини Град (Белоградчик) с 3:1 (18:25, 25:19, 25:22, 25:16) в зала „Борис Гюдеров“. Така миньорци отбелязаха трета победа и с актив от 9 точки заемат първото място във временното класиране. 

Волейболистите на Тетевен победиха като домакини Етрополе 3:0 (25:23, 25:21, 25:17) и записаха втори чист успех в групата. С две победи е и почиващия в този кръг състав на Ботев (Луковит). Двата съперника са с 6 точки и без загубен гейм, като единствено съотношението спечелени/загубени точи в геймовете дава предимство за втората позиция на луковитци.

С успех в този кръг се поздрави и тимът на Люлин (София), който се наложи над Ботев (Ихтиман)  3:0 (25:19, 25:19, 25:20). С това столичани записаха втора победа в шампионата, като с една загуба и 6 точки заемат четвърта позиция в подреждането. 

Първа победа успя да извоюва тимът на Звездец (Горна Малина), който надигра Сливнишки герой (Сливница) с 3:0 (25:9, 25:18, 25:21). 

Програма, резултати и класиране в Западната група вижте тук.

BGvolleyball.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти