Александър Ляфтов за волейбола у нас

Александър Ляфтов за волейбола у нас

Волейболистът на Хебър Александър Ляфтов сподели, че се чувства добре в Пазарджик, както и че вече е успял да завърже много приятелства в отбора и града. Посрещачът даде интервю за "Златният гейм" по DIEMA SPORT 2, като коментира изключително любопитни теми - за подготовката на Хебър, за очакванията, за странстването си по света, както и за македонския национален отбор.

"Тренирам по два пъти на ден тренирам, като цяло е това. Между тренировките - почивка, като имаме време на разходка в парка, или на кафе на слънце, но не остава много време за почивка. Повече тренираме. Голяма част от деня ми минава в залата", започна Ляфтов.

"Тук ми харесват хората. Идват на мачовете, залата е пълна. На улицата ме спират да си говорим, запознахме се с много от тях, станаха ми приятели. Във всяка страна, в която съм играл, остават приятели. Чувам се още с тях. Запознаваш се с много хора, а това е богатство. Много е хубаво. И в Пазарджик имам такива приятели".

"Като дойдох тук, мислех, че говоря много добре български. Но правя много грешки и в отбора ми се смеят. Македонците сме по-меки. А тук са по-силни характерите, по-трудно схващат нещо ако кажеш на човека като критика. Не казвам, че това е лошо. Но като цяло няма голяма разлика между македонци и българи", каза още волейболистът.

"В националния отбор, в Македония, нямаме топ състезатели, но отборната ни игра показва, че ние като тим можем да се справим с всеки. Играем хубав волейбол - един за друг".

"Играх в Ирак, а в тези държави се отива само по една причина - финансова. Като кацнах на летището, ме посрещнаха. Започна първенството, а нивото им не беше никак лошо. Имаше отбори с много качество. Като живот е малко трудно, защото религията е много по-различна, не позволяват много неща".

"В Хебър чисто организационно всичко се подобрява с всяка година. Дойдоха имена, които говорят много. Очакванията тежат, нормално е. Така е и в живота, ако не си поставяш цели, няма да стигнеш далеч. Трябва да покажем нашата игра и на международната сцена. Целта ни е да спечелим първенството и купата", завърши Ляфтов за DIEMA SPORT 2.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти