Виктория Волей с втора поредна победа след рекорден гейм със 70 точки

Виктория Волей с втора поредна победа след рекорден гейм със 70 точки

Виктория Волей (Пловдив) постигна втора поредна победа в мъжката Висша лига. Възпитаниците на треньора Атанас Митрев победиха ВК Царево с 3:0 (36:34, 25:20, 25:15) гейма в мач от 4-ия кръг на Източната група. Двубоят се игра в Царево и приключи за 79 минути. Двата отбора изиграха рекордно дълъг първи гейм, който приключи след отбелязването на цели 70 точки.

Така пловдивчани имат вече актив от 8 точки от началото на сезона и заемат второ място във временното класиране (2 победи и 2 загуби, при геймова разлика 10:6). Лидер с 3 победи от 3 мача е Берое, въпреки че старозагорци са с актив от 7 точки.

В другите два мача от този кръг:
ПСК Локомотив (Пловдив) – Черноморец (Бяла) 1:3
Раковски (Севлиево) – Берое (Стара Загора) 2:3

Виктория Волей игра в състав:
Евгени Григоров, Желязко Апостолов, Мирослав Димитров, Димитър Узунов, Георги Димитров, Петър Шойков, Стоян Вулджев – либеро (Радостин Георгиев, Енис Караденис, Стоян Топалов, Калоян Вълчинов - либеро).

„Преминахме през едно от най-трудните домакинства от гледна точка условия на игра. Много труден първи гейм, който съумяхме да спечелим и който се оказа решаващ. След него нещата бяха по-лесни за нас. Но за да изглеждат така, заслуга за това имаха момчетата с поведението си на терена. За съжаление Радостин Георгиев получи контузия и се надяваме да се възстанови бързо, защото той е много важна фигура в нашия отбор“, заяви за официалния сайт на Виктория Волей треньорът Атанас Митрев.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти