Гледай на живо

Левски пречупи ЦСКА пред препълнена зала и стъпи на волейболния връх в България - на живо от зала "Левски София" с отзивите и награждаването

Берое 2016 оглави класирането на Източната група във Висшата лига

Берое 2016 оглави класирането на Източната група във Висшата лига

Отборът на Берое 2016 (Стара Загора) единствен продължава без загуба в Източната група от второто ниво на волейболния шампионат при мъжете – Висшата лига.

В четвърти кръг на шампионата волейболистите на Берое спечелиха гостуването си над Раковски 1964 (Севлиево) след петгеймова битка 3:2 (20:25, 25:23, 21:25, 25:19, 16:14). 

Двубоят бе страхотна драма, а интригата продължи до самия край. Старозагорци изоставаха с 1:2 гейма, но се вдигнаха на щурм и докараха мача до тайбрек. Битката за преимущество продължи в пълна сила в петата решителна част, като в крайна сметка, гостите показаха повече устойчивост на напрежението в решителния момент и затвориха гейма с 16:4, а с това спечелиха и мача. Така Берое 2016 отбеляза трета победа, като оглавява класирането на Източната група със 7 точки. Съставът на Раковски е без успех досега, като с 2 точки заема последната позиция.

Първо поражение записа досегашният водач в групата ПСК Локомотив (Пловдив), който отстъпи при домакинството си на Черноморец (Бяла)  с 1:3 (25:23, 20:25, 21:25, 16:25) в зала „Строител“. С това пловдивчани се смъкнаха в подреждането, като с две победи и 6 точки заемат четвърто място във временното класиране. Представителите на Бяла записаха втора победа, като с две загуби и 7 точки се изкачиха на трето място в подреждането. 

С чист успех  този кръг се поздрави и тимът на Виктория Волей (Пловдив), който се наложи над Царево с 3:0 (36:34, 25:20, 25:15). Първият гейм бе особено оспорван и драматичен, като викторианците успяха да наложат волята си. Това пречупи домакините от Царево и в следващите две части те не дадоха същия отпор.

Успехът е втори за Виктория Волей, което изкачи пловдивчани на втора позиция в Източната група с 8 точки. Царево е на шесто място, с един успех, две загуби и 2 точки.

Програма, резултати и класиране в Източната група вижте тук.


BGvolleyball.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти