Националите U17 започват пътя си за класиране на Евроволей 2020 с домакинство в София

Националите U17 започват пътя си за класиране на Евроволей 2020 с домакинство в София

Националният отбор по волейбол на България за юноши под 17 години, който е воден от Мартин Стоев, стартира пътя си за участие на Европейското първенство 2020 с домакинство на зонален квалификационен турнир - първи кръг от евроквалификациите. Надпреварата ще се проведе от 10 до 12 януари в София, а арена на битките е столичната зала "Христо Ботев".
 
Младите ни волейболисти, които са сребърни медалисти от Евроволей 2019 в София, ще се изправят срещу Турция, Сърбия и Румъния на зонален принцип. Победителят получава директна квота за Шампионата на стария континент. Останалите три от класирането получават право на участие във втори кръг на европейските квалификации, които ще бъдат през април следващата година.
 
Припомняме, че освен вицешампионската титла в Европа, волейболистите на България под 17 години станаха и балкански шампион седмица само преди европейското първенство, отново в София. С това "лъвчетата" триумфират с титлата в балканския регион за втора поредна година. Само след месец и половина нашите момчета отново ще се изправят срещу познати съперници, като целта е спечелване на зоналната евроквалификация и билет за Евроволей 2020 от първия път.
 
Шампионатът на Стария континент за тази възраст ще се проведе в Италия и Гърция в периода от 10 юли до 9 август следващата година (точните дати не са определени все още), като домакинството на двете страни им носи директно участие в спора за титлата.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти