Георги Чолов: Този път Данчо Лазаров ще падне, дори държавата е срещу него

Георги Чолов: Този път Данчо Лазаров ще падне, дори държавата е срещу него

Притискат клубовете с декларации

Член на Управителния съвет на федерацията по волейбол обикаля малките клубове и ги кара шефовете им да подписват декларации, че се отказват от бунта срещу Данчо Лазаров. Това разкри пред „Меридиан Мач“ легендата Георги Чолов, който преди 13 година направи неуспешен опит да смени властта в централата.

Владо Николов: Две са основните грешки на Данчо Лазаров
Владо Николов: Две са основните грешки на Данчо Лазаров

„Членът на Управителния съвет е Пенчо Ангелов, който е в него заради мен! Аз го вкарах в управата на волейбола! Този човек обикаля малките клубове и ги кара да подписват декларации, че се отказват от идеята за смяната на властта“, започна Чолов.

Данчо Лазаров: Волейболът не е във фалит (видео)
Данчо Лазаров: Волейболът не е във фалит (видео)

Според него този път дългогодишното статукво в най-успешния ни колективен спорт ще падне.

„Този път Лазаров ще бъде сменен. Това е като тумор, който трябва да бъде изрязан и почистено след нето. Този човек навреди достатъчно много на българския волейбол. Ако не се беше впил в кокала толкова здраво, в момента България щеше да има двойно повече успехи. Защото представете си, че си беше тръгнал след скандала преди олимпийските игри в Лондон. Матей Казийски още щеше да играе за националния отбор. А с него можехме и медали от олимпийски игри да имаме, и европейски шампиони щяхме да станем, и на Игрите в Рио и Токио щяхме да се класираме“, продължи Чолов.

20 Гала на европейския волейбол

Той твърди, че причината, поради която Лазаров няма да успее да запази поста си е, че сега и държавата е срещу него.

Красен Кралев: Наблюдаваме внимателно процесите във волейболната федерация
Красен Кралев: Наблюдаваме внимателно процесите във волейболната федерация

„Виждате какво прави спортното министерство. Назначена е проверка, от която могат да изскочат страшни неща. Федерацията от години прави фиктивни детски турнири, за които получава средства от държавата. Турнирите, които се провеждат само на хартия, а всъщност ги няма! Министър Красен Кралев каза също така, че ще изчисти и кухите клубове и ако това стане, този път ще успеем“, убеден е Чолов.

Волейболното величие обясни и какъв трябва да бъде новият президент на федерацията.

„Със сигурност трябва да бъде млад човек. На Лазаров вече и възрастта не му позволява да взима адекватни решения. Трябва да е човек с бизнес стратегия и план за осигуряване на допълнителни средства. Такива имаме в българския волейбол. А Лазаров направи куп грешки, като последната от тях беше със Силвано Пранди! Как може да назначава треньор и след това да му се бърка в състава. Няма как да нареждаш на специалист от калибъра на Силвано какви волейболисти да вика в отбора. Това е само едно от безумията на Лазаров!“, завърши Чолов.

НИКОЛА ШЕНТОВ, "Меридиан Мач"

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти