Миколай Сърнечки: Това е нов етап от кариерата ми

Миколай Сърнечки: Това е нов етап от кариерата ми

Опитът на диагоналът Миколай Сърнечки, който в момента играе за Монтана, извън пределите на Полша е голям. Освен в родината си е играл в Словакия, Белгия и Гърция. Преди 14 години той сбъдва своя мечта с националната фланелка.

"Това е нов етап от кариерата ми. През миналия сезон не играх никъде поради много причини. Решението с Монтана беше добро, защото мога да започна отново да играя и то на добро ниво. В една година спечелих купата и шампионата на Словакия. Това беше най-добрия ми сезон, когато говорим за трофеи. Станах и MVP на сезона. С юношеския отбор през 2005-а спечелихме Европейското първенство. Беше много голям успех. Сега гледам към бъдещето и се боря да печеля още медали".

"Българя е много хубава страна. Когато дойдох тук, не знаех какво да очаквам, но след 2 месеца вече се чувствам наистина добре. Харесвам подобен тип държави. С такава култура. За мен е перфектно. Преди да подпиша договора с Монтана бях чувал много добри неща за местния шампионат. През този сезон тук играят много национални състезатели или бивши таква. След първите мачове мога да кажа, че нивото наистина е добро за мен".

"За мен всеки отбор е един и същ. Това е третият или 4-ят извън Полша, в който играя. Във всеки тим има двама или трима, които са забавни и един, който е по-тих. Това е напълно нормално. Нямам проблеми с никого. Харесвам момчетата, защото имат чувство за хумор и съм щастлив тук".

"Искам да спечелим медали и Купата на България. Излизаме на терена за победа във всеки мач. Всеки спортист трябва да мисли по този начин", завърши полякът.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти