Доби Рабаджиева и Гуанджоу паднаха от Конеляно на клубния Мондиал (видео + снимки)

Българската волейболистка Добриана Рабаджиева и нейният Гуанджоу Евъргранд претърпяха първа загуба на Световното клубно първенство, което се провежда в Шаосин. Доби Рабаджиева и съотборничките й отстъпиха на шампиона на Италия Имоко Волей (Конеляно) с 0:3 (16:25, 22:25, 21:25) във втория си мач от Група А на клубния Мондиал, игран този следобед пред близо 3500 зрители.

Така Гуанджоу е на 3-о място във временното класиране с 1 победа, 1 загуба и 3 точки, с колкото е и турския гранд Еджзаджъбашъ ВитрА (Истанбул), който днес би бразилския Итамбе Минас с 3:0 гейма. Двата тима ще се изправят един срещу друг в директен сблъсък за второто място и класиране на полуфиналите. Срещата е в петък (6 декември) от 11,00 часа българско време.

От друга страна Конеляно си осигури класиране за полуфиналите, след като е с 2 победи от 2 мача и 6 точки до момента. В последния си двубой в петък от 04,00 часа сутринта италианският тим ще играе с Итамбе Минас, който пък е с 2 загуби до сега и със сигурност отпада от турнира.

Доби Рабаджиева започна като титулярка своя тим, но бе сменена след втория гейм. Българката се отчете с едва 4 точки (57% ефективност в атака). Най-резултатна за Гуанджоу бе Яо Ли с 10 точки (45% ефективност в атака).

За тима на Конеляно звездата Паола Егону бе над всички с 19 точки (1 блок, 1 ас и 50% ефективност в атака) за победата. Американската националка Кимбърли Хил пък добави още 15 точки (1 блок и 54% ефективност в атака) за победата.
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички