Доби Рабаджиева и Гуанджоу останаха извън полуфиналите на Световното клубно (видео + снимки)

Българската волейболистка Добриана Рабаджиева и нейният Гуанджоу Евъргранд останаха извън полуфиналите на Световното клубно първенство в Шаосин и ще играят за 5/8-о място на турнира. Доби Рабаджиева и съотборничките й отстъпиха на турския гранд Еджзаджъбашъ ВитрА (Истанбул) с 0:3 (21:25, 9:25, 15:25) в последния си мач от Група А на клубния Мондиал, игран днес по обед пред над 2200 зрители.

Така Гуанджоу остана на 3-о място в крайното класиране в групата с 1 победа, 2 загуби и 3 точки, като ще продължи да играе за разпределението на 5/8-о място на Световното клубно първенство. Там на полуфиналите китайският тим ще играе срещу 4-ия от другата Група В - Дентил Прая Клуб (Бразилия). В другата среща от втората четворка на турнира ще бъде също китайско-бразилски сблъсък между Тиендзин Бохай Банк и Итамбе Минас Тенис Клуб. Двубоите са утре (7 декември) съответно от 04,00 и 08,00 часа българско време.

От друга страна Еджзаджъбашъ завърши втори с 2 победи, 1 загуба и 6 точки и ще играе на полуфиналите на клубния Мондиал. Там турският гранд ще се изправи срещу победителят в Шампионската лига и в другата група В - италианския Игор Горгондзола (Новара), с капитанката на България Елица Василева в състава си. Срещата е също утре от 14,00 часа българско време. Преди това от 11,00 часа ще бъде първия италианско-турски полуфинал между Имоко Волей (Конеляно), който спечели Група А, и настоящия световен клубен шампион Вакъфбанк (Истанбул), който остана втори в Група В.

Доби Рабаджиева игра цял мач като титулярка за своя тим, като завърши със скромните 8 точки (1 блок и 39% ефективност в атака), с колкото се отчете и Синсин Ду. Най-резултатна за Гуанджоу пък бе Йиксин Жен с 9 точки (3 блока и 33% ефективност в атака).

За тима на Еджзаджъбашъ сръбската звезда Тияна Бошкович бе над всички със страхотните 24 точки (3 блока, 4 аса и 52% ефективност в атака) за победата и бе обявена за MVP на мача.
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти