Кьосев срещу Ганев. А кой е за волейбола?

Кьосев срещу Ганев. А кой е за волейбола?
Само един клуб във волейболния елит остана верен на Данчо Лазаров
Само един клуб във волейболния елит остана верен на Данчо Лазаров

Нови пиеси продължават да разнообразяват празничния календар на родната волейболна сцена. Партитурите обаче не са в тон със светлите празници и коледни песнички липсват. А добрите пожелания са отложени за втората половина на януари. Няма ги и новогодишните картички, защото въпреки достолепните си 76 години инж. Данчо Лазаров изобщо не прилича на Дядо Коледа или поне елитните клубове не го възприемат като Добрия старец. Явно шефът на волейбола не сменя репертоара дори в разнежващите коледни дни. Нещо повече – той продължава да изумява с класа в познатата на публиката своя маркова постановка "Разделяй и владей". В нея Инженера традиционно сменя само актьорите, но не и сценария. И пак играе на едро – не мести пешки, а цели офицери по дъската на задкулисните игри.
УС на БФ Волейбол ще разгледа утре искането за Извънредно общо събрания
Поредният му ход е колкото смел, толкова и отчаян. Лазаров издига Борислав Кьосев за кандидат президент в битка с Любо Ганев – Генерала на опозицията. Да, настанаха години да се пощипват (меко казано) роднини! Един срещу друг ще застанат единствените българи, които успяха да играят 2 години заедно в Италия без да се скарат и така изумиха местните. Двама великани на волейбола, които се наричаха доскоро учител и ученик. Двама приятели от десетилетия. Легенди, които навремето запушиха устите на апенинците, които с немалък сарказъм твърдяха че двама булгаро феномено никога не могат да бъдат в един отбор без да се скарат. Нещо повече – Ганев и Кьосев обраха куп награди в най-силното първенство в света в средата на 90-те години в Алпитур (Кунео), включително и за най-добра двойка легионери.
Официално: Клубове издигнаха Боре Кьосев за президент на БФВ
Тяхната славна история има толкова допирни точки, че дори някой си мислят – Любо и Боре са в комбина и на така дългоочакваното извънредно изборно събрание ще се прегърнат като някога на терена и ще се разберат как ще управляват… заедно.
Логично? Може би, може би…
Любо Ганев: Престъпление е федерацията да не спазва собствените си правила (видео)
Ако го нямаше Инженера и неговата нямаща нищо общо с Коледа пиеса. "Да гласувам против Любо значи да гласувам против себе си!", каза наскоро Кьосев, но на предстоящото събрание може би ще му се наложи точно това.
Любо Ганев: Няма какво да каня Матей, той винаги е добре дошъл да играе за България
Разбира се и опозицията не спи. Тя вече ехидничи на репортажите от зала "Христо Ботев", където "дъжд вали", въпреки че навън е сух студ. Един вид – управителят на залата Кьосев не може арената да управлява, а камо ли федерацията. Жалко, но факт. Наистина – настанаха години да се...
Опозицията иска Извънредно общо събрание, може да се обърне към съда
Да, дами и господа, Лазаров не оставя нищо на случайността и затова като саламандър оцелява на поста си. Въпреки че всеки си има срок на годност. След Евро 2015 той шокира волейболните среди като си "отсече" и двете управленски ръце – Иван Тодоров-Сенатора (дясната) и Петър Кънев (лявата). И натовари Любо Ганев да организира световното през 2018-а. А когато Гигантисимото свърши работа, безцеремонно го изолира докато му намери заместник. Твърди се, че за вицепрезидентския пост на Ганев е подготвял Владо Николов, но той не пожелал да играе в чужда пиеса. И това обърка инженерните планове като застраши старата и морално амортизирана конструкция.
Печки на тавана и течащ покрив по време на дербито Левски - ЦСКА
Последните събития сочат – явно Инженера ще заложи на Вариант Б с Борислав Кьосев. Идеята е ако той спечели, да осигури на Лазаров управление прим като почетен президент, имащ право да свиква управителни съвети, да подписва и прочие абсурди. Не е за вярване? Даже не е и за помисляне, но по този пъклен план вече се действа, сигнализират от десетки клубове. В крайна сметка някой ще плати… сметката. Неизбежно е. Или опозиция или Инженера, който може и да не излезе през парадния вход след близо 20 години управление. И това за него във времето ще означава „или лошо или нищо“.

P.S. Случайно или не, исканото от опозицията извънредно Общо събрание на 16 януари 2020 година се очаква да съвпадне с периода, в който ще излязат резултатите от тоталната проверка на държавата за злоупотреби в БФС.

"Труд"

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти