Дерби от Суперлигата и старт на допълнителните турнири в НВЛ-жени

Дерби от Суперлигата и старт на допълнителните турнири в НВЛ-жени

Пет мача от волейболната програма предстоят днес 12 (декември). Ще се изиграе последният двубой от девети кръг на Суперлигата - дербито между Левски София и Пирин (Разлог), както и четири мача от НВЛ-жени. Срещите при дамите са част от първите два допълнителни турнири от първенството, като до края на сезона ще се проведат още общо четири.  

Отборите са разделени в две групи по четири тима спрямо класирането от първия полусезон. В групата се играе всеки срещу всеки и спечелените точките се прибавят към общото класиране.

В група А битките започват с мач между Марица (Пловдив) и Перун (Варна) в зала "Багира" в Казанлък от 16:00 ч. По същото време в група Б се противопоставят Левски и Раковски (Димитровград), като двубоят ще се изиграе в зала "Христо Ботев". 

В 18:30 ч. са другите две срещи от турнирите - в града на розите Берое (Стара Загора) и Казанлък Волей кръстосват шпаги, а в столицата сблъсъкът е между ЦСКА и Славия. 

Също в 18:30 ч. е и дербито, закриващо кръга в Суперлигата - Левски приема Пирин (Разлог) в зала "Универсиада" в отложен мач. "Сините" са шести в таблицата с 13 точки (5 победи, 3 загуби) в актива си, разложани пък са осми с 11 точки и баланс 3:5. 

Волейболистите на Андрей Жеков записаха пет поредни успеха, три от които с 3:2 гейма. Пирин пък претърпя загуба с 1:3 гейма в предходния кръг - в югозападното дерби с Марек Юнион-Ивкони (Дупница).

BGvolleyball.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти