Данчо Лазаров: Изморен съм, не ми се водят битки (видео)

Издигнаха и Боре Кьосев за президент на БФ Волейбол (видео + галерия)
Издигнаха и Боре Кьосев за президент на БФ Волейбол (видео + галерия)

След 18 години начело на волейбола, инж. Данчо Лазаров обяви пред bTV, че няма намерение да се кандидатира за нов мандат, нито пък да става почетен председател на родната федерация.

 

На извънредно Общо събрание на 16 януари ще бъде избран нов президент, а битката ще е между досегашния вицепрезидент Любомир Ганев и члена на УС Борислав Кьосев.

 

"Исках да ги успокоя, че могат и двамата (Борислав Кьосев и Любомир Ганев) спокойно да се кандидатират. Казах му на Любо, че такова нещо като изваждане от Управителния съвет на 20 декември аз няма да инициирам и няма да допусна това да стане. Така те двамата гарантирано са членове на УС, доколкото зависи от мен, за да си запазят възможност за кандидатстване за председателското място", каза Лазаров пред bTV.

Лазаров е начело на БФВ от 2001 г. Съществува възможност той да запази влиянието си, ако бъде избран за почетен президент, тъй като постът дава сходни функции с този на президента.


Лазаров обаче е категоричен, че няма да приеме да бъде почетен президент: "Не че нямам енергия да водя битки, но не виждам особен смисъл в това. Няма да приема поста почетен председател", каза той.

В дневния ред на заседанието на 16 януари влизат следните точки: освобождаване на настоящия УС и избиране на нови членове, избор на нов председател и промяна на устава за определяне на максимален брой последователни мандати.
Първо в Sportal.bg: УС на БФВ насрочи Извънредно общо събрание на 16 януари

Кандидатурата на Кьосев е издигната от "Сливнишки герой". На пресконференция до него застанаха бившият национален селекционер Мартин Стоев, треньорът на младежкия национален отбор Пламен Христов, шефът на Националната волейболна лига Мина Николова и президентът на "Миньор" Перник Петър Първанов.

Кандидатурата на Кьосев е подкрепена още от Белоградчик и Етрополе.

btvnovinite.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти