Любо Ганев пред Sportal.bg: Данчо Лазаров няма да регистрира решение на УС, за да няма Общо събрание на 16 януари

Кандидатът за президент на Българска федерация по волейбол (БФВ) Любомир Ганев говори специално пред Sportal.bg, след като вчера Управителният съвет на родната централа реши с 12 гласа “ЗА” и 11 “ПРОТИВ”, да се свика Извънредно общо събрание на 16 януари, което да е изборно.
Първо в Sportal.bg: УС на БФВ насрочи Извънредно общо събрание на 16 януари (видео)
Първо в Sportal.bg: УС на БФВ насрочи Извънредно общо събрание на 16 януари (видео)
28 Пресконференция за издигането на президент на българския волейбол
“Хващам се на бас, че председателят на УС на БФВ Данчо Лазаров няма да регистрира решението на УС в съдебния регистър, което бе взето вчера, за да няма Общо събрание на 16 януари. На 100% съм сигурен, че това няма да стане. По закон има 4 дневен срок това да решението да бъде вписано, но председателят на УС няма да го направи”, заяви Любо Ганев специално пред Sportal.bg.
Данчо Лазаров: Изморен съм, не ми се водят битки (видео)
Данчо Лазаров: Изморен съм, не ми се водят битки (видео)

 

“Имаше подобен казус. Тогава, когато трябваше “да извадим Любо Ганев от УС”, решението бе входирано още следващия ден за Общо събрание на 20 декември. Сега, когато Управителният съвет “иска да извади Данчо Лазаров”, това няма да стане. Законното решение на УС трябва да се входира до края на този ден, защото събота и неделя са неработни дни. Ако не го входират днес - не може! Обзалагам се с всички. Познавам хората. Не прави чест на председателя на УС на БФВ. Там има адвокати, които получават по няколко хиляди лева заплата. Ако решението не се входира днес, а до преди малко в 12,45 часа, то не беше, решението ще може да се узакони след 1 месец…. Просто не искат да има Извънрадно общо събрание на 16 януари.Тове е неуважение към колегите”, добави Любо Ганев.

“След заседанието на УС на 16 ноември се взе решение, а на 17 ноември вече бе входирано. Но каквото и да стане ви обещавам, че има Общо събрание и то ще се проведе. А там нека всеки да гласува както прецени. Трябва да спазваме решенията на УС”, добави Любо Ганев.

“За мен са важни всички клубове - не знам кои са малки, кои са големи! Обикалям с моята програма из цялата страна. С всеки клуб обсъждаме продължително и детайлно моята програма за развитие на волейбола. Аз не търся подкрепата на големите или малките клубове, търся подкрепата на всички клубове. Моята кандидатура я издигнаха 60 клуба. Кой е малък, кой е голям клуб? Всеки клуб, който има дейност е важен. Подготвил съм над 160 копия на програмата ми, която съм изготвил и я обсъждам с всеки един клуб. Данчо Лазаров си мисли, че не съм я писал аз, но мога с всеки един волейболен човек да я коментирам точка по точка и да я защитя. Боря се волейболът в България да бъде много по-добре”, завърши Любо Ганев пред

Sportal.bg.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти