Георги Сеганов и Халкбанк взеха "българското" дерби в Турция

Георги Сеганов и Халкбанк взеха "българското" дерби в Турция

Разпределителят на националния ни волейболен отбор Георги Сеганов и неговият Халкбанк (Анкара) завършиха с победа първия полусезон в турската Лига 1. Сеганов и съотборниците му биха категорично вкъщи Токат Беледийе Плевне (Токат), с Велизар Чернокожев в състава, с 3:0 (25:21, 25:19, 25:17) в мач от последния 11-и кръг на полусезона, игран този следобед пред около 300 зрители в зала "Башкент".

По този начин Халкбанк е на 7-о място във временното класиране с 5 победи, 6 загуби и 17 точки. Чернокожев и компания пък са на дъното, на последното 12-о място с едва 2 победи, 9 загуби и 6 точки.

Георги Сеганов игра цял мач за своя тим и записа 2 точки (1 блок) за успеха. Най-полезни за Халкбанк станаха Ефе Байрам (1 ас, 58% ефективност в атака и 62% позитивно посрещане) и Метин Той (2 аса и 52% ефективност в атака) с 16 и 14 точки за победата. От друга страна Велизар Чернокожев започна като титуляр за гостите, но бе сменен още в първия гейм и завърши с една единствена точка. Най-резултатен за Токат бе словакът Юлиус Фиркал с 10 точки.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти