Отпочиналият Роналдо отново вдъхнови Ювентус (видео)

Отборът на Ювентус надви Парма с 2:1 на “Алианц Стейдиъм” в късния двубой от неделната програма на 20-ия кръг в Серия “А”. Кристиано Роналдо (43', 58'), който получи почивка при победата с 4:0 над Удинезе за Купата на Италия, се разписа в седми пореден шампионатен мач, като тази вечер го стори на два пъти. За гостите пък точен беше резервата Андреас Корнелиус (55').
Срещата започна с минута мълчание заради кончината на легендата на Ювентус Пиетро Анастаси. Домакините наложиха натиск от самото начало, като с пропуски се отчетоха Роналдо, Алекс Сандро и Аарън Рамзи. В 21-ата минута Сандро принудително напусна терена, а на негово място се появи сънародникът му Данило. В 25-ата Роналдо пробва изстрел от малък ъгъл, като Луиджи Сепе изби в корнер. При неговото изпълнение именно португалецът игра с топката, но с глава я изпрати високо над вратата.
След това нивото на игра спадна, но дойде 43-ата минута, когато Роналдо отправи поредния си изстрел, като този път топката рикошира в Матео Дармиан и приключи в мрежата на гостите за 1:0. Парма също даде жертва, тъй като веднага след гола се наложи Роберто Инглезе да бъде заменен от Андреас Корнелиус. В добавеното време шут на Рамзи по земя мина на сантиметри от далечната греда.
В 51-ата минута Данило отправи коварен шут от далечно разстояние, Сепи се намеси, а топката след това се удари в гредата и излезе в корнер. В 55-ата "дуковете" също стигнаха до ъглов удар, при който Корнелиус надскочи Роналдо и с глава изравни резултата. Португалецът обаче побърза да се реваншира и едва три минути по-късно върна аванса на "бианконерите" с втория си гол за вечерта.
В 59-ата минута на терена се появи Гонсало Игуаин, който малко след това се отчете с пропуск. Последва серия от блокирани удари на Ювентус преди в 79-ата минута Ернани да опита далечен удар по земя, който попадна в обятията на Войчех Шчесни. Секунди по-късно стражът се справи и с шут на Ясмин Куртич. В 84-ата резервата на гостите Матия Спрокати стреля от добра позиция, но това доведе само до корнер. В 90-ата Роналдо можеше да стигне до хеттрик, но Сепе изби неговия удар. При корнера пък португалецът не умери вратата и така резултатът си остана 2:1 и след последния съдийски сигнал.
С победата днес лидерът в класирането Ювентус събра 51 точки, като се възползва от грешката на втория Интер срещу Лече и така увеличи дистанцията си спрямо "нерадзурите" на 4 пункта. Парма пък остава на 7-ата позиция с 28 точки, изпреварвайки Милан по голова разлика.
ЮВЕНТУС - ПАРМА 2:1

1:0 Роналдо (43')
1:1 Корнелиус (55')
2:1 Роналдо (58')

Ювентус:

Шчесни, Куадрадо, Бонучи, Де Лихт, Сандро, Рабио, Пянич, Матюиди, Рамзи, Дибала, Роналдо

Парма:

Сепе, Дармиан, Якопони, Алвес, Галиоло, Ернани, Скоцарела, Куцка, Кулушевски, Инглезе, Куртич

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички