Изненада: Левски може да гостува на "Герена" за Купата

Изненада: Левски може да гостува на "Герена" за Купата

Има вариант Левски да играе гостуването си на Монтана в осминафиналния сблъсък за Купата на България на собствения си стадион "Георги Аспарухов", научи Sportal.bg. Както е известно, тимът от Втора лига трябва да е домакин на "сините" на 25 октомври на своя клубен стадион "Огоста". През тази есен играчите на Ферарио Спасов играят своите мачове на стадион "Кипровец" в град Чипровци, където отстраниха и Черно море (2:1) на 1/16-финалите.

За мача със столичани Монтана нямат право да домакинстват там, тъй като има само една трибуна и няма къде да бъдат настанени феновете на гостите. От щаба на Монтана заявиха след жребия, че ще домакинстват на новия терен на "Огоста", където в момента вървят ремонтни работи. Кметът на Монтана и президент на местния футболен клуб Златко Живков бе категоричен, че работите по терена ще бъдат завършени, но осветление няма да може да има за мача със столичани. Именно поради това от Професионалната футболна лига обявиха начален час на срещата - 15:00 часа.

Ако теренът не е готов до 23 октомври, двубоят обаче ще бъде преместен в София. Изпълнителният директор Даниел Боримиров вече e разпитвал за такъв вариант, но националният стадион "Васил Левски" е зает. Както е известно, ръководството на Славия официално е поискало да домакинства там до края на сезона и от БФС са дали своето съгласие. Освен това в същия ден "белите" приемат Локомотив (Пловдив), търсейки място сред осемте най-добри в Купата на България.

Ден по-рано, срещата не може да бъде преместена, тъй като на съседния стадион "Българска армия" един срещу друг излизат лидерите на Първа и Втора лига. Тогава ЦСКА-София посреща Ботев (Враца) по пътя към четвъртфиналите. От гледна точка на сигурността, няма как да се случи така, че "сините" и "червените" да играят в един и същи ден в рамките на 300 метра. Именно поради това от Професионалната футболна лига са обявили на монтанци, че ако случайно не са готови да посрещнат 26-кратните шампиони на "Огоста". Домакинството им, ще бъде на "Герена"!

Ръководството на Монтана обаче са оптимисти, че новият терен ще бъде открит срещу Левски.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички