Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 2:1

Лудогорец е на 1/4-финал след дузпи (видео)

Лудогорец е на 1/4-финал след дузпи (видео)

Отборът на Лудогорец се класира на 1/4-финал за Купата на България, след като отстрани Берое. Мачът завърши при резултат 1:1 в редовното време, но българският шампион излезе краен победител след изпълнение на дузпи и общ резултат - 5:4.
 
Първото попадение отбеляза Камен Хаджиев в 24-ата минута. В 36-ата Густаво Кампаняро изравни от дузпа.

В 85-ата минута съдията не даде чиста дузпа за "орлите" за игра с ръка в наказателното поле от страна на Павел Виданов.

На два пъти пък гредите спасиха гостите от Стара Загора.

Разградчани започнаха с втория си състав. От първата минута стартираха младите Александър Василев и Светослав Ковачев. На пейката останаха Марселиньо, Анисе, Пластун, Натанаел, Лукоки, Броун и Кешерю, а извън групата са Вандерсон, Сисиньо, Моци и Дяков.

Българският шампион стартира с 11 нови футболисти в сравнение с тези, които започнаха при шампионатната победа над Етър с 4:0.

Добро впечатление с изявите си направи юношата на Лудогорец Светослав Ковачев.

В 16-ата минута "орлите" имаха добра възможност за гол. Жоао Пауло бе заел отлична позиция в наказателното поле, но от чиста позиция шутира право във вратаря Перниш.

В 24-ата минута гостите поведоха. Камен Хаджиев се възползва от центриране от корнер и с глава забоде кълбото в мрежата за 0:1.

В 36-ата минута българският шампион се върна в мача. Кампаняро бе съборен в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Зад топката застана потърпевшият, който не сбърка за 1:1.

Малко по-късно Вирджил Мисиджан излезе под ъгъл сам срещу вратаря и потърси удар в далечния ъгъл, който се оказа доста неточен.

В 42-ата минута тимът от Стара Загора създаде сериозна опасност пред вратата на Ренан. Антон Карачанаков преодоля Александър Василев и пусна успоредно на голлинията. За късмет на "орлите" малко не достигна на Мартин Рейнов да засече топката.

Втората част стартира с опасност пред вратата на Берое. Форстър намери майсторски Светослав Ковачев, който пое и шутира, но от чиста позиция не намери целта. Постепенно Лудогорец натисна своя съперник и до края на мача почти не остави шанс за изява на футболистите на Александър Томаш. Головите положения пред вратата на гостите се редяха едно след друго, но играчите на Димитър Димитров направиха сериозни пропуски.

В 58-ата минута Жоао Пауло се измъкна с късмет на голова позиция и без да се бави отправи силен изстрел, но Перниш бе заел добра позиция и изби в корнер.

В 80-ата минута Кешеру отправи удар с глава, но топката профуча на сантиметри от десния стълб.

В 85-ата минута съдията не даде чиста дузпа в полза на Лудогорец. Ковачев преодоля Павел Виданов, който игра с ръка, но реферът остана безмълвен.

Няколко минути по-късно Абел Анисе намери Кешеру. Нападателят шутира отблизо, но Перниш реагира светкавично и спаси.

Секунди по-късно Антон Карачанаков напредна мощно и опита да вкара втори гол за своя тим, но не успя да намери очертанията на вратата.

В продълженията Лудогорец продължи да диктува темпото, но пропуските продължиха с пълна сила.

В 98-ата минута на опашката от пропускащи се нареди и Вирджил Мисиджан.

В 109-ата минута напречната греда се оказа верен помощник на Перниш, след свиреп шут на Марселиньо отдалеч.

В 115-ата минута гредата за втори път спаси Берое, този път след удар на Мисиджан. При добавката Кампаняро пропусна от няколко метра.

Пет минути по-късно Анисе пропусна от чиста позиция.

Така се стигна до изпълнение на дузпи, при които българският шампион излезе краен победител.

ЛУДОГОРЕЦ - БЕРОЕ 1:1 в редовното време

0:1 Хаджиев 24
1:1 Кампаняро 36д.

ДУЗПИ

ЛУДОГОРЕЦ - БЕРОЕ 1:1 в редовното време

1:1 Райнов - пропуск, Ренан спасява
2:1 Кешеру
2:2 Еуженио
3:2 Кампаняро
3:3 Негрут
4:3 Лукас Саша
4:4 Цонев
4:4 Василев - пропуск
4:4 Виданов
5:4 Форстър

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 19. Василев, 8. Лукас Саша, 5. Терзиев, 2. Форстър, 10. Кампаняро, 44. Горалски, 93. Мисиджан, 37. Жоао Паоло (72-Кешеру), 11. Кишада (58-Анисе), 98. Ковачев (90-Марселиньо)

БЕРОЕ: 12. Перниш, 3. Желев, 5. Виданов, 7. Райнов, 8. Охене, 10. Цонев, 11. Фиртулексу (84-Еуженио), 20. Леони (65- Пенев), 21. Негрут, 26. Хаджиев, 71. Карачанаков (98-Ахмед)

СЪДИЯ: Георги Димитров
СТАДИОН: “Лудогорец Арена”
НАЧАЛО: 19:00 часа

МИНУТА ПО МИНУТА!

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички