Скандалите на "Армията" костваха престижна награда на Кабаков

Скандалите на "Армията" костваха престижна награда на Кабаков

Георги Кабаков е трябвало да спечели наградата за Съдия №1 на 2017 година. В крайна сметка обаче пловдивчанинът не само не бе победител, а не фигурираше и в тройката. Според различни източници Кабаков е бил разжалван часове преди раздаването на наградите на футболните рефери, които се проведоха но 18 декември.

Само няколко дни преди церемонията Кабаков ръководи ЦСКА-София - Лудогорец (2:1) за Купата на България. След края на мача и от двата лагера предявиха претенции по различни ситуации. Така на сбирка на Асоциацията на футболните съдии, провела се през изминалия уикенд, Георги е бил свален не само от първото място, но и от призовата тройка.

Иначе той бе напълно логичният избор и заслужен победител, след като и в Европа се справи с назначенията си. Кабаков ръководи два мача от групите на Лига Европа - Аталанта - Аполон Лимасол (3:1) и Розенборг - Вардар Скопие (3:1). Българинът получи и престижен наряд от младежката Шампионска лига за двубоя Реал Мадрид - Борусия (Дортмунд) (2:1).
 
За всички тези двубои Георги Кабаков получаваше добри оценки. Сериозните грешки, които допусна на “Армията” миналата седмица обаче и последвалите публични критики от редица футболни специалисти, включително и от председателя на Съдийската комисия Петър Петров, в крайна сметка му костваха престижния успех сред родните съдии.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти