Левски се измъкна срещу кошмара си в Купата на България (видео+галерия)

Отборът на Левски се класира на четвъртфинал за Купата на България. "Сините" надвиха изключително трудно с 1:0 Черно море в осминафинална среща на стадион "Георги Аспарухов". Единственото попадение беше дело на Мартин Райнов в 23-ата минута. Това бе негов първи гол за клуба в мач №40 със синята фланелка. Столичани определено имаха късмет в края, след като заради поредна невероятна грешка на Янис Каргас, гостите имаха основателни претенции за дузпа в тяхна полза. Реферът Николай Йорданов отсъди фаул, но той беше заблуден от падането на Родриго Енрике, който се строполи извън наказателното поле, докато нарушението на гръцкия защитник бе на линията, което означаваше, че това е дузпа за "моряците".

Преди почивката попадение на дебютанта в турнира Мехди Букаси бе отменено поради нарушение на Даниел Димов срещу Райнов. Накрая Левски изпадна в глуха защита, но липсата на креативност в атаката на гостите и ми попречи да създадат чисти положения пред Миятович.

85 Левски - Черно море

Така "сините" отстраниха големия си кошмар в турнира през последните години. Както е известно,

през 2015 година "моряците" надвиха Левски във финала в Бургас (2:1)

,

през 2016 г. Черно море надхитри на осминафинал 26-кратните шампиони с 3:2 на "Герена" след продължения

,

а преди година на същата фаза варненци изхвърлиха от турнира левскарите след изпълнение на дузпи на "Тича" (7:6

)

, след като изравниха в последната минута.
През този сезон двата тима играха вече на "Герена", като столичани спечелиха с 3:0 срещата за първенство,

но този път имаха много повече проблеми и късметът беше с тях. Подобно на мача от efbet Лига столичани се възползваха от грешка на гостите и стигнаха до победата.

Наставникът на "сините" Петър Хубчев не

направи нито една промяна в стартовите 11 от равенството 1:1

с Берое в Стара Загора. Милан Миятович бе на вратата, а Живко Миланов, Янис Каргас, Холмар Ейолфсон и Иван Горанов в защита, докато Мартин Райнов и Кали Тиам бяха опорните халфове. Станислав Иванов, Паулиньо, Дени Алар и Найджъл Робърта действаха в атака.


Илиян Илиев пък

направи само една промяна в състава от успеха с 4:1

над Ботев (Враца). Мехди Букаси дебютира от първата минута, като смени Аристоте Н`Донгала.

Мидрог Миятович бе вратар, а Виктор Попов, Даниел Димов, Стефан Станчев и Цветомир Панов бяха защитниците. Васил Панайотов и Патрик Андраде бяха опорни халфове, а Родриго Енриге, Мартин Минчев и Букаси действаха зад Исмаил Иса.


85 Левски - Черно море

Двубоят започна равностойно, а положения липсваха. Двата тима имаха амбиция да продължат напред и не искаха да рискуват да допуснат гол. Късметът беше на страната на столичани в средата на първата част, когато "сините" излязоха напред в резултата в 23-ата минута.

85 Левски - Черно море

Миланов центрира от корнер, Ейолфсон игра с глава, след което последва рикошет в тялото на Станчев. Топката попадна в Райнов, който пое топката и от пет метра се разписа. Гостите искаха засада, но такава нямаше.

Каргас получи първия жълт картон в срещата, а в 34-ата минута гол на "моряците" беше отменен. Букаси прати топката в мрежата на Миятович, но беше отсъден фаул в атака на Димов, който удари в лицето с ръка Райнов при опита си да намери по-добра позиция в наказателното поле. Отсъждането на Николай Йорданов се забави, което предизвика недоволство от щаба на варненци. Интересното е, че страничният рефер Веселин Мишев не сигнализира за нарушение.

Панайотов получи картон за опасен фаул в краката на Ейолфсон. Миятович пък изби в корнер изстрел от пряк свободен удар на Панайотов. Така преднината за домакините се запази до почивката.

Още във втората минута на второто полувреме Филипе Нашименто влезе на мястото на Алар, който имаше болки. В 50-ата минута Минчев от отлична позиция със задна ножица опита да изравни, но стреля над вратата. При бърза контраатака в 60-ата минута Иван Горанов реши да стреля, но Митрович спаси.

85 Левски - Черно море

Черно море взе инициативата и играеше по-добре, но без да има ясна идея как да стигне до гол. "Сините" разчитаха на контраатака, но също не успяваха да създават положения и да удвоят своята преднина.

Н`Донгола се появи на терена, а в 74-ата минута Стефан Станчев можеше случайно да изравни с центриране от 40 метра, което изненада Миятович.

85 Левски - Черно море

Илиан Илиев-младши също влезе на терена, а Хубчев замени и другите си нападатели Робърта и Паулиньо, като влязоха Марто Петков и Нуно Рейш. Домакините търсеха да запазят крехката си преднина, ситуацията се изнерви на терена, а Йорданов показа няколко картона.

85 Левски - Черно море

Поредна много сериозна грешка на Каргас можеше да промени развоя на срещата. При едно дълго подаване в 90-ата минута, той не прецени ситуацията, наведе се и спря топката, а след това извърши нарушение срещу Енрике, което беше на линията на наказателното поле. Реферът отсъди нарушение, но на сантиметри извън наказателното поле, не посочвайки бялата точка.



След последвалото меле нов удар нямаше и Левски се промъкна на четвъртфинал в един мач с много борба, тактическо надхитряне и без никакви голови положение.


85 Левски - Черно море

"Сините" вече са в компанията на Ботев (Гълъбово), Ботев (Враца), Ботев (Пловдив), Лудогорец и ЦСКА 1948, които също си гарантираха място сред осемте най-добри в турнира.

Ясни са първите шест четвъртфиналисти за Купата на България
Ясни са първите шест четвъртфиналисти за Купата на България



Купа на България - 1/8-финали:

ЛЕВСКИ - ЧЕРНО МОРЕ 1:0
1:0 Райнов (23)

ЛЕВСКИ (4-2-3-1):

Милан Миятович; Живко Миланов, Холмар Ейолфсон, Янис Каргас, Иван Горанов, Мартин Райнов, Кали Тиам, Станислав Иванов, Паулиньо (87-Нуно Рейш), Дени Алар (47-Филипе Нашименто), Найджъл Робърта (82-Мартин Петков)

Старши треньор: Петър Хубчев

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1):

Миодраг Митрович; Виктор Попов (84-Фахд Актау), Даниел Димов, Стефан Станчев, Цветомир Панов, Васил Панайотов (78-Илиан Илиев-младши), Патрик Андраде (70-Н`Донгола), Родриго Енрике, Мартин Минчев, Мехди Букаси, Исмаил Иса

Старши треньор: И. Илиев

ЖЪЛТИ КАРТОНИ:

Каргас, Тиам, Паулиньо, Иванов -

Л

, Панайотов, Панов, Минчев -

ЧМ

СЪДИЯ:

Николай Йорданов

СТАДИОН:

"Георги  Аспарухов"

НАЧАЛО:

17:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти