Защитаващият титлата си Джокович започна с трисетов успех на "Ролан Гарос"

Защитаващият титлата си Джокович започна с трисетов успех на "Ролан Гарос"

Новак Джокович (Сърбия) започна с успех защитата на титлата си на Откритото първенство на Франция по тенис. Поставеният под номер 2 Джокович се наложи на старта над испанеца Марсел Гранойерс с 6:3, 6:4, 6:2 в първия си мач под ръководството на новия си личен треньор Андре Агаси. Белградчанинът, който преди седмица навърши 30 години, поведе с по 4:1 гейма във всеки един от сетовете и в крайна сметка триумфира след почти два часа и половина на корта.

Джокович, който се стреми към четвърти пореден финал на "Ролан Гарос", пласира 30 печеливши удара, но допусна цели четири пробива в двубоя. 31-годишният Гранойерс, осминафиналист в Париж през миналия сезон, в дълги периоди успяваше да бъде равностоен на съперника, но в крайна сметка в ключовите моменти сърбинът показа по-високото си класа.

Петият в схемата Милош Раонич (Канада) записа победа със същия резултат 6:3, 6:4, 6:21 над белгиеца Стийв Дарси в първия кръг. Четвъртфиналистът през 2014 година Раонич по традиция беше много солиден на сарвис. Той пласира 15 аса и не допусна пробив, като направи 44 печеливши удара срещу едва 13 на противника в 91-минутния сблъсък.

Поставеният под номер 14 Джак Сок (САЩ) за първи път не успя да преодолее първия кръг в Париж при петото си участие след поражение с 5:7, 5:7, 3:6 от чеха Иржи Весели. Представителят на домакините Жил Симон пък отпадна на старта на "Ролан Гарос" за първи път от 2008 година. 31-ият в схемата Симон падна от Николоз Басилашвили с 6:1, 2:6, 4:6, 1:6, като грузинецът записа дебютен успех при третото си участие в Париж.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти