Тодор Енев изнесе лекция на тенис турнир за деца в Троян

Тодор Енев изнесе лекция на тенис турнир за деца в Троян

Огромен интерес предизвика гостуването на "AES България Тенис Звезди" в Троян. Съвместната инициатива на ЕЙ И ЕС България и Българска федерация по тенис "AES България Тенис Звезди" е първа по рода си в България се реализира в 20 населени места в страната и цели да образова, подпомогне и подкрепи децата и родните тенис таланти, а също така техните треньори и клубове.

Над 40 деца от различни възрастови групи от "Ски-Тенис Клуб - Троян" се включиха в открит урок, в който участваха Тодор Енев - капитан на националния отбор по тенис за Купа Дейвис и Пресиян Коев - отговорник "Развитие" към БФТенис. След тренировката родителите и малчуганите имаха възможност да дискутират различни теми и да получат насоки за развитие от Тодор Енев.

“Благодаря на ЕЙ И ЕС България и на Българската федерация по тенис за тази инициатива. Децата бяха изключително развълнувани и още по-амбицирани да се развиват на тенис корта”, сподели Йордан Стефанов, основател и мениджър на "Ски-Тенис Клуб - Троян".

След тренировката се проведе среща с кмета на община Троян Донка Михайлова, на която бяха обсъдени проекти за развитието на спорта и в частност на тениса в общината.

"Разговаряхме за бъдещото развитие на тениса в Троян. Надяваме се да намерим по-добро съоръжение за подготовка на децата през зимния сезон", заяви след срещата Йордан Стефанов. В "Ски-Тенис Клуб - Троян" тренират около 70 деца от 5 до 14-годишна възраст, а през лятото дори надхвърлят 100.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти