Битката за първото място в света ще се реши в Ийстборн (жребий)

Битката за първото място в света ще се реши в Ийстборн (жребий)

Осем тенисистки от топ 10 ще се включат в започващия в понеделник турнир от сериите Premier (шампионката взима 470 точки за световната ранглиста) в Ийстборн. Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг на квалификациите и съответно няма да вземе участие в последното събитие преди “Уимбълдън”. Единствено Серина Уилямс и Елина Свитолина няма да присъстват в Ийстборн, където пък ще се завърне световната номер 1 Анджелик Кербер, а Симона Халеп ще се опита да я измести от лидерската позиция непосредствено преди Големия шлем (Кербер обаче си е гарантирала вече да бъде първа поставена в “Уимбълдън”).

Като първа поставена в схемата в Ийстборн, Кербер почива в първия кръг и ще очаква победителката от Наоми Броуди - Кристина Плишкова, преди евентуално в трети кръг да се изправи срещу Даря Гаврилова, стига тя да е елиминирала преди това Юлия Путинцева или квалификантка/щастлива губеща. Потенциално на четвъртфиналите пък за Кербер предстои дуел с шампионката на “Ролан Гарос” Альона Остапенко или пък Йохана Конта.
В долната половина Симона Халеп (първи турнир след “Ролан Гарос” и единствен преди “Уимбълдън”) започва срещу Кристина Маккейл или квалификантка, а в трети кръг евентуално ще срещне Петра Квитова, докато на четвъртфиналите потенциално я очаква Елена Веснина или Каролине Вожняцки.
Защитаващата титлата си от миналата година Доминика Цибулкова е в тежка компания на Гарбине Мугуруса и Агниешка Радванска.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти