Ексклузивното излъчване на "Уимбълдън" по Евроспорт започва с квалификациите

Ексклузивното излъчване на "Уимбълдън" по Евроспорт започва с квалификациите
Виктория Томова, Елица Костова и Изабела Шиникова очакват да разберат днес съперничките си
"Уимбълдън" – тенис перлата в короната на Евроспорт, започва днес с квалификациите. 128 мъже и 96 жени се включват в надпреварата на кортовете в Роухамптън за влизане в основната схема на Откритото първенство на Великобритания. Местата при мъжете са 16, като в списъка на претендентите личат имената на шампиона в двойките на Australian Open през 2015 г. Симоне Болели, полуфиналиста от "Ролан Гарос" 2010 Юрген Мелцер, двукратния осминафиналист на "Уимбълдън" Пол-Анри Матийо и ветерани като Сантяго Хиралддо, Серхий Стаховски, Бенямин Бекер, Тим Смичек, Лукаш Росол, Сам Грот. Новото поколение пък е представено от талантливите тийнейджъри Стефанос Циципас, Стефан Козлов и Майкъл Мо.
При дамите квотите за основната схема са 12, но голямото шоу няма да се състои. Мария Шарапова се оттегли от участие поради контузия и отложи завръщането си в турнирите от "Големия шлем" поне до US Open.
България ще бъде представена от Виктория Томова, Елица Костова и Изабела Шиникова, които ще научат в понеделник съперничките си в първи кръг.
Квалификациите за "Уимбълдън" ще бъдат излъчвани от понеделник до четвъртък по Евроспорт 2. Началният час всеки ден е 13,00 ч.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти