Ивайло Божилов с двоен триумф на третия турнир от Национална тенис верига 17+ за 2017 г.

Ивайло Божилов с двоен триумф на третия турнир от Национална тенис верига 17+ за 2017 г.

Ивайло Божилов стана шампион както на сингъл, така и заедно с Георги Бояджиев на двойки на третия турнир от Национална тенис верига 17+ за тази година, който се проведе на СК "Дема" в София. Турнирът премина при много голям интерес и събра на едно място близо 40 бивши държавни шампиони, състезатели от националните отбори за различни възрасти, настоящи професионалисти и подрастващи тенисисти, любители.

Ивайло Божилов показа най-добра игрова и физическа форма и спечели всичките 10 сета, които изигра през уикенда. На сингъл той започна с убедителни победи, в четвъртфиналите отстрани Никола Димитров с 6:4 и на полуфинал се наложи над Кирил Захариев с 6:3. В другия полуфинал в изключителен мач Александър Велев спаси два мачбола и обърна Николай Аргиров със 7:6(7). В мача за титлата Божилов спечели с 6:3.

На двойки Божилов и Бояджиев повториха титлата си от предния турнир, провел се също на СК „Дема“ преди три седмици. След категорични победи в предварителната група и в четвъртфиналите, на полуфинал те отстраниха Пресиян Иванов и Ивайло Цонев с 6:3, а в оспорван финал надиграха и Милен Димитров и Любомир Лещански с 9:6.

След поредното си отлично представяне Ивайло Божилов оглави ранглистата на Верига 17+ пред Милен Димитров, Валентин Иванов, Георги Бояджиев, Ивелин Колев, Александър Велев, Цветан Петров и т.н. Следващото състезание от веригата е в началото на септември отново в София, след което е и Мастърс-турнирът на кортовете на тенис център "Санта Марина" в Созопол в началото на октомври.



Националната тенис верига 17+ се организира от "Санта Марина"; и СК "Дема" с подкрепата на Българска федерация по тенис. Първите двама в крайното класиране на веригата, както и един от тенисистите, участвали във всичките пет турнира, ще спечелят специалните награди от генералния спонсор "ФеърПлей Интернешънъл" - почивки в комплекс "Св.Иван Рилски" в Банско в началото на 2018 г.

Верига 17+ цели да се създадат условия за изява на бивши и настоящи състезатели, чието ниво на игра и социални ангажименти не им позволяват да се включват редовно и успешно в турнири от държавния и международния календар на БФТ. Право на участие имат тенисисти, без значение дали са бивши или настоящи професионалисти, аматьори, ветерани, треньори и т.н., които са над 17 г., нямат класиране в световната ранглиста на АТР на сингъл и са извън първите 24 в националната ранглиста за мъже единично.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти