Костова с победа на "Уимбълдън", Шиникова отпадна

Костова с победа на "Уимбълдън", Шиникова отпадна

Елица Костова преодоля първия кръг на квалификациите на "Уимбълдън", но Изабелла Шиникова отпадна на старта на пресявките. Костова спечели с 6:4, 6:1 срещу Лю Фанджъ от Китай, а Шиникова загуби с 4:6, 1:6 от Катинка фон Дайхман от Люксембург.

Костова измъкна оспорвен първи сет, като спаси две възможности за пробив в шестия гейм. Тя успя да спечели гейм, в който съперничката й сервираше, за 5:4 и след това затвори сета. 27-годишната българка бе убедителна във втората част. Тя реализира три пробива и след серия от шест поредни гейма приключи срещата след само 52 минути игра. Елица направи 7 аса, а във втория кръг на квалификациите ще се изправи срещу победителката от двубоя между Ирина Фалкони (САЩ) и Тара Мур (Великобритания).

Шиникова започна добре мача си срещу Фон Дайхман, а в четвъртия гейм имаше шанс за пробив. Съперничката й го спаси, а веднага след това пробив и запази аванса си до края на сета. Катинка успя да спечели много оспорван гейм в началото на втората част, като при петата си възможност за пробив го реализира. От този момент тя вече доминираше и сравнително бързо поведе с 5:1.

Тенисистката от Лихтенщайн вкара 6 аса и направи 17 излизания на мрежата, въпреки че успеваемостта й там бе 59%. Шиникова има проблеми с формата си от началото на годината след силния минал сезон. От началото на април тя има 11 загуби от 13 мача. Резултатите й доведоха до това да изпадне от топ 200 на световната ранглиста.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти