Сет на нула и осминафинал за Пиронкова

Сет на нула и осминафинал за Пиронкова

Цветана Пиронкова изигра много силен мач и победи румънката Моника Никулеску в мач от втория кръг на турнира на трева в Ийстборн. Пловдивчанката спечели с 6:0, 6:4 и се класира за осминафиналите на състезанието. Срещата бе отложена от вчера поради дъжд.

На Пиронкова, която влезе в основната схема като "щастлива губеща" и се класира директно за втория кръг заради отказа на Петра Квитова, ще й се наложи да изиграе и следващия си двубой днес. По-късно през деня в битка за място на четвъртфиналите тя ще се изправи срещу втората в света Симона Халеп от Румъния. Финалистката на "Ролан Гарос" днес се справи трудно с китайската квалификантка Ин-Ин Дуан след 3:6, 6:3, 6:2.

Цвети започна блестящо от първото разиграване. Тя контролираше тотално случващото се на корта с добър серви, изключително прецизни, мощни удари и агресивна игра. Пловдивчанката не допускаше грешки и се възползваше от всяка възможност, а представянето й бе удоволствие за наблюдаване. Бившата полуфиналистка на "Уимбълдън" загуби само четири точки в първия сет, като го приключи за 18 минути.

Втората част бе далеч по-равностойна. Никулеску, която е 51-а в световната ранглиста, стигна до пробив в първия гейм и по-късно водеше с 3:1. Пиронкова не бе толкова безгрешна, както в първия сет, но отговори на предизвикателството и постепенно отново взе контрол върху срещата. Тя върна пробива и изравни за 3:3, поведе с 5:4 и завърши мача с пробив на нула.

Пиронкова демонстрира добра форма от "Ролан Гарос" насам. В Париж тя изигра два много добри мача, а в първия си турнир на трева стигна до четвъртфиналите в Нотингам. Днешният успех й осигури 55 точки за световната ранглиста и 9850 долара от наградния фонд.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички